19 Nisan 2015 Pazar 13:46
İçişleri Bakanı Öztürk Van'da

VAN  - İçişleri Bakanı Sebahattin ​Öztürk, "Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi çağdaş, parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere de örnek olabilecek bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir" dedi.

Van'da bulunan Bakan Öztürk, beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile "5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı"na katıldı.

Bir otelde gerçekleşen toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Öztürk, konuşmasına, kentte yaşanan depremlerde yaşamını yitirenleri anarak başladı. 

Öztürk, milletvekili seçimlerinde alınacak tedbirleri detaylı şekilde konuşmak amacıyla 9 ilde valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve diğer yetkililerin katılımıyla bölge toplantıları yapmayı kararlaştırdıklarını anımsattı.

Ülkede huzur ve güven ortamında, halkın hür iradesini kullanarak tercihlerini seçim sandıklarına yansıtmasını amaçladıklarını ifade eden Öztük, şöyle konuştu:

"Siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyetlerinde bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldik. Bölge toplantılarımızın ilkini 13 ilin katılımı ile Bursa ilimizde gerçekleştirdik. Ankara, Konya, Diyarbakır'dan sonra büyük fayda ve katkı beklediğimiz 5. toplantımızı bölgemizde 5 ilimizin katılımı ile bugün gerçekleştireceğiz. Bu toplantı seçimin demokratik, huzurlu ve güven ortamında  geçmesi kararlılığımızın ve hassasiyetimizin göstergesi olarak değerlendirilmelidir. İçişleri Bakanı olarak bu toplantıya bizzat başkanlık ediyor, alınan tedbirleri tek tek değerlendiriyor ve önceliklerimizi paylaşıyoruz." 

Öztürk, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimi için sürecin 10 Mart'ta başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu seçimlerde huzur ve güven ortamının sağlanması büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini almakta, çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bu doğrultuda 26-27 Şubat tarihlerinde Ankara'da sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın katılımı ile 81 ilin valisiyle seçim güvenliği konularının da görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdik. Geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları dikkate alınarak 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde alınacak tedbirler konulu genelgeyi yayınlayıp, 81 il valiliğine gönderdik. Bakanlığımızca uygulamalarda kolaylık sağlaması amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzular, genelge ve yüksek seçim kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlanarak yine 81 il valiliğine ve ilgili birimlere dağıtımı yapılmıştır. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla her seçimde olduğu gibi Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, bakanlık merkezinde seçim hareket merkezleri oluşturulmuştur." 

Demokrasilerin esasını seçme ve seçilme meclisi oluşturduğuna değinen Öztürk, "Bu süre içerisindeki işleyişin sıhhat derecesi aynı zamanda demokrasinin gelişmişlik derecesinin bir göstergesidir. Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi çağdaş, parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere de örnek olabilecek bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir" ifadesini kullandı.

Bakan Öztürk'ün konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen toplantıya Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve Ağrı illerinin valileri ile il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları katıldı.

İçişleri Bakanı Öztürk Van'da

İçişleri Bakanı Öztürk Van'da

Son Güncelleme: 19.04.2015 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.