27 Kasım 2015 Cuma 10:51
İHH'dan Bayırbucak Türkmenlerine un yardımı yapıldı

İHH'nın, iç savaş nedeniyle temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta güçlük çeken Suriyeliler için düzenlediği un kampanyası kapsamında Erzurum'da, hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen 50 ton un, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 tıra yüklenerek Bayırbucak bölgesine uğurlandı. 

İHH Erzurum Başkanı Bülent Güven, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan insani krizin yaralarını sarmak adına vakfın başlattığı yardım çağrısına Erzurumlu hayırseverlerin ve STK'ların büyük destek verdiğini ifade etti. 

Güven, yaklaşık 10 günlük sürede 50 ton un yardımı toplandığını, önümüzdeki günlerde 2 tır un yardımı daha göndermeyi planladıklarını belirterek, "Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen zulme duyarsız kalamayız. Suriye'deki bütün mazlum ve mağdur kardeşlerimizin, özelde Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize maddi manevi yardımlarla yanlarında olacağız" diye konuştu. 

Rusya'nın Bayırbucak Türkmenlerine saldırılarına da tepki gösteren Güven, "Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırıların zalim Esed rejimine nefes aldırma amacı taşıdığını biliyoruz. Bu zulüm karşısında gösterilen tepkiler olumlu ve sevindiricidir" dedi. 

Son Güncelleme: 27.11.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.