27 Mart 2015 Cuma 15:58
İpek Yolu Köprüsü gün yüzüne çıkıyor

VAN (AA) - Çatak ilçesinde bulunan Tarihi İpek Yolu Köprüsü onarılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çatak Belediye Başkanı Evin Keve, tarihi asma köprüyü 1960-1990'lı yıllar arasında köylülerin yaylalara gitmek için kullandığını belirterek daha sonra ki yılarda köprünün terör gerekçesiyle kullanıma kapatıldığını aktardı.

Köprüyü onararak halkın kullanımına sunduklarını belirten Keve, "Umarız halkımız için iyi bir hizmet olmuştur. Narlı, Konalga, Sırmalı, Dokuzdam köyleri ve mezralarına eskisi gibi halkımıza hizmet için bu köprüyü yeniledik ve halkımızın kullanımına sunduk. Artık halkımız yaylaya daha kısa ve kolay ulaşacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Neresi olursa olsun dağ, taş, köy demeden her yere hizmet götüreceğiz" dedi.

Celalettin Bartu da tarihi Zeril Köprüsü'nün 300 metre ileride Urartular döneminde yapılmış tarihi İpekyolu Köprüsü olduğunu söyledi.

Yenilenen köprünün binlerce yıldır insanlara hizmet ettiğini aktaran Bartu, "Çatak doğasıyla tarihiyle gelip görülecek dolaşılacak yerlerin başında bulunuyor. Şu an bulunduğumuz bölgede yabani keçiler ve her türlü yabani hayvanlar yaşamakta" ifadesini kullandı.

 

 

ipek-yolu-koprusu-gun-yuzune-cikiyor.jpgipek-yolu-koprusu-gun-yuzune-cikiyor-001.jpgipek-yolu-koprusu-gun-yuzune-cikiyor-002.jpgipek-yolu-koprusu-gun-yuzune-cikiyor-003.jpg

Son Güncelleme: 27.03.2015 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.