19 Temmuz 2015 Pazar 10:16
İranlı turistler esnafa ikinci bayramı yaşattı

VAN - Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda İranlı turist, tarihi ve turistik mekanlarıyla önemli yere sahip olan Van'ı tercih etti.

Başta alışveriş merkezleri ve mağazalar olmak üzere cadde ve sokaklarda büyük yoğunluğun yaşanmasını sağlayan İranlılar, bayram nedeniyle durgunluk yaşayan esnafın da yüzünü güldürdü.

Tatillerini Akdeniz, Ege sahillerinde geçirmek ya da İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde alışveriş yapmak isteyen birçok İranlı turist otomobillerini Ferit Melen Havalimanı otoparkına park edip uçakla yolculuk yaparken, Van'da kalmayı tercih edenler ise kent merkezini hareketlendirdi. 

Arefe gününden itibaren Van'a gelmeye başlayan İranlılar, bayram tatilini kent merkezinde eğlenerek değerlendirirken, bazıları da Van Gölü sahillerinde zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Bayram öncesinde vatandaşların alışveriş telaşı nedeniyle yoğunluk yaşayan Vanlı esnaf, bayramda da İranlı turistlerin yaptığı alışverişle en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

Turistlerin daha iyi zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bayramda da hizmet vermeye devam eden esnafın, geçtiğimiz hafta yaşadıkları bayram yoğunluğu İranlıların Van'a gelmesiyle arttı. 

Kent merkezinde hizmet veren otobüs firması yetkilisi Ahmet Artar, yoğun bir gün yaşadıklarını belirterek, "Van'da 10 bine yakın İranlı turist bulunuyor. Bu da Vanlı esnafa ikinci bir bayramı yaşatıyor. Ramazan Bayramı münasebetiyle üç günlük tatillerini Van'da geçirmek isteyen İranlılar burada alışveriş yapıp esnafın yüzünü güldürüyor" dedi.

Son Güncelleme: 19.07.2015 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.