28 Temmuz 2017 Cuma 20:44
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepki

 Van'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri cuma namazı sonrasında toplanan kalabalık tarafından protesto etti.

Van Kalesi arkasındaki tarihi Hüsrev Paşa Külliyesi'nde kılınan cuma namazının ardından bir araya gelen Din Görevlileri İlim İrfan Derneği ile Ahde Vefa ve Güç Birliği Derneği üyeleri, İsrail'in Mescid-iAksa'da yaptığı uygulamaları protesto etti.

Din Görevlileri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, kanun dışı uygulamalara karşı hukuk mücadelesi başlatacaklarını aktaran Donmuş, tüm İslam aleminin kutsal Mescid-i Aksa için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra dernekler adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Furkan Yılmaz şunları dile getirdi:

"Mescid-i Aksa'yı bir Yahudi tapınağına dönüştürme amacı sistematik olarak sahneleniyor. Yıllardır yaptıkları arkeolojik kazılardan sonra şimdide aleni saldırganlık yolunu seçtiler. Kudüs'ün demografik yapısını sürekli Yahudiler lehine değiştiriyorlar. Siyonistlerin aşamalı Yahudileştirme politikaları batı desteğiyle devam ediyor.

Gönlünde ve gündeminde Kudüs olmayan her Müslüman kusurludur. Kudüs sadece Kudüslülerden sorulmayacak tüm ümmetten sorulacak. Çünkü Kudüs Allah'ın ayetlerinden bir ayettir. Bizim için stratejik, politik, ekonomik bir amaç değil imani bir meseledir. Allah Resulünün buyurduğu gibi 'Yeryüzünde Allah için kurulan ikinci mescittir.' Onun için biz de Kudüs diyoruz. Bu Filistin ve Arap sorunu değil tüm insanlığın sorunudur.

Artık tahammülümüz kalmadı. Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkalım. Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçerek bunu Türkiye ve dünya gündemine taşıyalım.

Yeniden İslami kimliklerine kavuşmalarını sağlamak için siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarını engellemek amacına yönelik bütün ümmeti sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz."

Dernek üyeleri, açıklamanın ardından tekbir getirerek dağıldı.

Son Güncelleme: 28.07.2017 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.