08 Mart 2016 Salı 13:18
İstanbul'dan Van'a Kardeşlik Köprüsü

 İstanbul'da bir grup üniversiteli tarafından başlatılan kampanyayla toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri, Van'ın Muradiye ilçesindeki çocuklara dağıtıldı.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, başlattıkları "Bir Dilek, Bir İstek" kampanyası kapsamında havayoluyla geldikleri Van'da, Muradiye ilçesi Devetaş Mahallesi'ne bağlı Karavil mezrasını ziyaret etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmada, iki derslikli Karavil Müziyyen-Raif Kürüm İlkokulunda eğitim gören 48 çocuğa, kampanyada toplanan mont, bot, kırtasiye ile hediye paketleri dağıtıldı.

- "Tek amacımız çocukların gülmesi"

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyesi Mustafa İpek, yaptığı açıklamada, ülkenin her tarafını eşit gördüklerini ve hiçbir yeri ayırmadan hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Tek amaçlarının çocukların yüzünün gülmesini sağlamak olduğunu ifade eden İpek, "Konsey olarak 'Bir Dilek, Bir İstek' adı altında proje başlattık. Projemiz İstanbul merkezli ve ilk ayağını 'Kardan Ayaklar' olarak gerçekleştirdik. Projemizle birçok üniversiteye öncülük etmek istedik. YYÜ ile ortak hareket etmekten büyük mutluluk duyduk. Çocukların ağladığı bir dünyada tek isteğimiz bir tebessüm" diye konuştu.

Üniversiteli Fatmanur Çetiner ise İstanbul'dan Van'a gelerek kırsalda eğitim gören çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Çocuklarla toplumun da güleceğini kaydeden Çetiner, "Buna inanarak buralara geldik. Beraberimizde ayakkabı, mont, kırtasiye malzemeleri getirdik. Daha iyi eğitim alabilmeleri için elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşıladık" dedi.

YYÜ Öğrenci Konseyi üyesi Edanur Arvas da etkinliğe katkı sunmak istediklerini anlatarak, "Çocukların mutluluğunu, gözündeki ışığı görünce bizler de mutlu olduk. Burada ve İstanbul'da kardeşlerimiz oldu. İnşallah projenin devamı gelir ve daha iyi etkinlikler yaparız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan Van'a Kardeşlik Köprüsü

İstanbul'dan Van'a Kardeşlik Köprüsü

İstanbul'dan Van'a Kardeşlik Köprüsü

İstanbul'dan Van'a Kardeşlik Köprüsü

Son Güncelleme: 08.03.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.