14 Haziran 2017 Çarşamba 13:00
Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı Dönemi

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı 

Ardahan'da jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında valilik önünde düzenlenen törene, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Dede, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Sinan Çam, diğer yetkililer ile jandarma personeli katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Vali Özefe, törende yaptığı konuşmada, milletin huzuru için gece gündüz görev başında olan jandarmayı kutladığını ifade etti.

Jandarmanın 178 yıldır ülkenin ve milletin güvenliğinde çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Özefe, şunları kaydetti:

"178 yıllık köklü tarihiyle ülkemizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden görevini ifade eden jandarma teşkilatımız terörden toplumsal olaylara, yasa dışı örgütsel faaliyetlere, organize suç örgütleriyle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede milletimizin, toplumumuzun huzuru için üstlenmiş olduğu vazifeyi hak ve adaletle, kanunlar doğrultusunda insan onurunu koruyarak ve gözeterek büyük bir özveriyle yerine getirmektedir."

İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Çam da 178. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Törende, çeşitli dalarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Son Güncelleme: 14.06.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.