29 Eylül 2015 Salı 20:09
Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon toplantısı,

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Suriyeli sığınmacıların daha iyi bir yaşam için Avrupa ülkelerine gitmek için çıktıkları yolda yaşadıkları trajediye ilişkin, "Son 10 ay içerisinde 58 bin göçmeni bizim Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Ege ve Akdeniz'de kurtardı. Biz yaklaşık 2 milyon 200 bin insanı ülkemizde misafir ediyoruz. Bunların da sağlıklı ve sıhhatli şekilde kalmalarını istiyoruz, sularda boğulmalarını istemiyoruz" dedi. 

Ünlüer, Erzurum'da yapılan Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu (KİK) Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Suriyeli sığınmacıların Ege Denizi'nden kaçak yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışırken yaşanan trajediler karşısında alınan önlemlerle ilgili soruya cevap veren Ünlüer, düzensiz göç hareketinin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi. 

Ünlüer, Suriyeli sığınmacıların yasa dışı yollardan başka ülkelere geçişinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve binlerce Suriyeli'nin bu sayede yaşamının kurtarıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Burada bir sıkıntı var, sadece son 10 ay içerisinde 58 bin göçmeni bizim Sahil Güvenlik Komutanlığımız Ege ve Akdeniz'de kurtardı. Biz yaklaşık 2 milyon 200 bin insani ülkemizde misafir ediyoruz. Bunların da sağlıklı ve sıhhatli şekilde kalmalarını istiyoruz. Sularda boğulmalarını istemiyoruz. Tabi bununla da (kaçak geçişler) ciddi şekilde mücadele ediyoruz."

Yapılan KİK Toplantısı hakkında da bilgi veren Ünlüer, kurulun amacının kaçakçılık ve istihbarat konusunda birimler arasındaki koordinasyonu sağlamak olduğunu belirterek, "Başarılı bir toplantı yaptık, bütün kurul arkadaşlarımız brifing verdi. Bunlar çerçevesinde tartışmalar oldu. Bundan sonraki 4 aylık sürede neler yapacağımız konuştuk. Olumlu yönde de izlenimlerimiz oldu" diye konuştu. 

 

Son Güncelleme: 29.09.2015 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.