30 Ağustos 2015 Pazar 12:39
Kadın pilotların azmi

ERZURUM - HADİ ŞENGÜL - Erzurum'da 6. ayağı düzenlenen ve dünyanın en önemli off road yarışları arasında gösterilen Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'ndaki kadın pilotlar, erkek rakipleri gibi toz, toprak, çamurlu ve tehlikeli yolları aşıp hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Pilot Süreyya Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır off road yarışlarına katıldığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bu spor sayesinde dağlarda dolaşıp, doğa ile iç içe yaşadığını ve bunun da çok heyecan verici olduğunu belirten Çakmak, "Bu yarışlardaki tek kadın sporcuyum. Dünya çapında bir yarışma bu. Uzun zamandır off road ile ilgiliydim ama 3 yıldır tamamen içerisindeyim" diye konuştu.

Çakmak, off road sporunun çok zor bir iş olduğunu ve çok zorlu etaplardan geçtiklerini dile getirdi. Bu sporda sürekli heyecanlarının dorukta olduğunu ifade eden Çakmak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yani arabaya hakim olmak, devrilme korkusu, arabada parçalanma durumu ama hepsinin üstesinden gelebiliyorum. Çünkü çok seviyor ve istiyorum burada olmayı. Büyük de bir zevk alıyorum. Hele Türkiye'de Transanatolia'da tek kadın olmak, yardımcı pilotum da kadın, bundan büyük zevk alıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Bu benim için bir motivasyon, bu bizim için enerjidir ve çok mutluyuz."

Çakmak, yarışlardaki hedeflerinin ise ilk 3' girmek olduğunu sözlerine ekledi.

 

- "Adrenalini çok seviyorum"

 

Yardımcı pilot Berrin Başkaya da ilk defa Transanatolia'ya katıldığını dile getirdi.

Aslında kendisinin motor sporuyla uğraştığını, bunun yanında dalış ve snowboard da yaptığını belirten Başkaya, adrenalini çok sevdiğini ve bu gölgeye daha önce de geldiğini ifade etti.

Erzurum'un güzel bir şehir olduğunu ve insanları ile her şeyiyle çok beğendiğini aktaran Başkaya, "Biz İzmir'de bazı şeylerden uzak kalıyoruz. Arkadaşım bana bu yarışlara katılmam için teklifte bulundu. Geldim, zaman ayırdım ve çok değişik bir şey yaşıyorum şu an" dedi.

Başkaya, kendisinin pilot Çakmak'ın adeta beyni olduğunu ve bütün rotaları kendisinin söylediğini anlattı.

Güzergahlarındaki karşılarına çıkabilecek yol problemlerini önceden bildiğini belirten Başkaya şöyle konuştu:

"İnanın çok yoruluyorum. Zaten kendi iş yerimde yorgunluğumu atmak için buraya geliyorum, burada da beynimiz yoruluyor. Ben canımı tamamen Süreyya'ya emanet ediyorum. Çünkü çok zorlu etaplardan geçiyoruz. Bir taraf dağ, bir taraf uçurum, bir anda yollar daralıyor. Çok değişik bir adrenalin ama şöyle bir şey de var. Buradaki dostluk, arkadaşlık ve cinsiyetin bir öneminin olmaması gibi durumlar çok güzel. Doğayla beraber olmak, birbirine destek olmak. Bir bayan olarak bu kadar erkeğin içerisinde kendimi hiç farklı hissetmedim. Onların yaptıklarını biz de yapıyoruz."

Başkaya, Transanatolia'nın dünyanın ikinci en büyük off road yarışması olduğunu ve buraya katılmanın çok güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kadın pilotların azmi

Kadın pilotların azmi

Kadın pilotların azmi

Kadın pilotların azmi

Kadın pilotların azmi

Kadın pilotların azmi

Son Güncelleme: 30.08.2015 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.