20 Eylül 2015 Pazar 14:17
Kadın ve Demokrasi Derneği,teröre tepki

 Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen 20 kadın sivil toplum örgütü, terör olaylarının sona ermesi ve kardeşlik çağrısı yaptı 

Erzurum'daki 20 kadın sivil toplum kuruluşunun üyeleri KADEM Erzurum Temsilciliğinin organizasyonuyla "teröre hayır, kardeşliğe evet" sloganıyla Müceldili Konağı Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 

KADEM Erzurum Temsilcisi Ayça Kaşıkçı, etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı terör eylemlerinin, Türkiye'nin birliği ve huzurunu hedef aldığını belirterek, terör saldırılarıyla toplum içindeki binlerce yıllık kardeşliğin bozulmak istendiğini söyledi. 

Bu tuzağa düşülmemesi gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, şunları kaydetti: 

"Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı ve vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte durmalıyız. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz. Kökenimiz, kimliğimiz inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiyeyiz."

Kaşıkçı, her görüş ve düşünceden sivil toplumu teslim eden kuruluşlar olarak, herkese bu yönde çağrı yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi: 

"Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimizdir. Gelin birlikte yaşama ve kardeşlik irademizi herkese gösterelim. Bu süreçte daha soğukkanlı daha sağduyulu olalım. Çünkü başka Türkiye yok. Terörü lanetleyerek kardeşliğimize, özgürlüklerimize, geleceğimize sahip çıkalım. Bugün farklılıklarımızla değil, ortaklıklarımızla umut dolu geleceğimize odaklanalım. Bugün kimseyi ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, tek vücut olarak tek bir şeyi haykıralım. Hep bir ağızdan, 'teröre hayır, kardeşliğe evet' diyelim. Kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki bu toprakların mayası çok güçlüdür. Millet olarak kirli oyunu mutlaka bozacağız"

Etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. 

Kadın ve Demokrasi Derneği,teröre tepki

Kadın ve Demokrasi Derneği,teröre tepki

Kadın ve Demokrasi Derneği,teröre tepki

Son Güncelleme: 20.09.2015 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.