25 Haziran 2015 Perşembe 23:21
Kadına şiddetin önlemek için broşür hazırlandı

VAN - Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve kadınları bilinçlendirmek için broşür hazırladı.

Edremit Belediyesi bünyesinde bulunan Kadın Politikaları Müdürlüğü Edremit'te yaptıkları saha çalışmasında kadına şiddetin arttığına ve kadınların bazı şiddet türlerini dahi bilmediğini gözlemledi.

Şiddeti önlemek için "Şiddete Dur De!" başlığıyla Kürtçe ve Türkçe hazırlanan el broşürleri, Edremit'te ev ev, kapı kapı dolaşılarak kadınlara dağıtılacak.

Broşür, "kadınlar şiddeti tanımıyor", "kadına yönelik şiddetin tanımı", "şiddet türleri", "istatistiksel verilerle kadın kıyımı" gibi ana başlıklardan oluşuyor.

Edremit Belediyesi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Biriminden Psikolog Sinem Koca, kadınların kendilerine uygulanan şiddetin bile farkında olmadıklarını söyledi.

Şiddetin çocuk yaşta evlilik, zorla evlendirilme, berdel, beşik kertmesi gibi kültürel uygulamalardan kaynaklandığını ifade eden Koca, "Önce kadınları bilinçlendirmek gerekiyor. Kadın kendine yapılan her türlü şiddetin farkına varmalı ve kendini koruyabilmeli. Erkeklerin kadınlara şiddet uygulama nedenlerini incelendiğimizde, psikolojik, biyolojik, sosyolojik gibi faktörlerin yer aldığını görüyoruz" dedi.

Dünyada her 14 kadından birinin şiddet mağduru olduğunu vurgulayan Koca, istatistiklere göre dünya kadınlarının yüzde 70'ine yakınının hayatlarının bir noktasında en az bir kere şiddet gördüğünü ispatladığını kaydetti.

Koca, şöyle konuştu:

"Kadına yönelik şiddetle ilgili rapor hazırlayan Londra Üniversitesinin 56 ülkede 3 yıl süren araştırması sonucu, dünyada her 14 kadından birinin cinsel şiddet mağduru olduğunu ortaya koyuyor. Yine buna göre Afrika da her iki dakikada 1 kadın tecavüze uğruyor. Kadınların cinsel şiddete en çok maruz kaldığı ülkelerden biri olan Türkiye'de ise 2013-2014 yıllarında toplam 531 kadın erkekler tarafından katledildi. Fiziksel, ekonomik, duygusal, psikolojik ve cinsel şiddet alt başlıklarıyla şiddet türlerinin açıklandığı broşürün kadınların bilinçlendirilmesi yönünde bir adım olacak." 

Kadına şiddetin önlemek için broşür hazırlandı

Son Güncelleme: 25.06.2015 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.