20 Haziran 2017 Salı 17:02
Kağızman'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Kur'an Ayında Kur'an ile Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Kars'ın Kağızman ilçesinde de başladı.

Çocuklara yönelik Kur'an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur'an kurslarında dersler verilmeye başlandı.

Kağızman İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim, siyer, inanç, ibadet ve ahlak dersleri gibi konuların işleneceğini söyledi.

Kursun yaklaşık 2 ay süreceğini hatırlatan Müftü Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 'sizin en hayırlınız Kur'an-ı kerimi öğrenen ve öğreteninizdir' buyurmuştur. Bizler de en hayırlı olmak için yavrularımızı evlatlarımızı mutlaka camilerimize dinimizi, kitabımızı öğretmek üzere gönderelim. Peygamberimiz (s.a.v.) bir annenin ve babanın çocuğuna bırakacağı en büyük miras İslam ahlakıdır buyurmuştur. Buradan anne ve babalara sesleniyorum tüm çocuklarımızı camilerimize bekliyorum."

Yılmaz, yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiğini ifade ederek, kursların 3 dönemlik eğitimin ardından tamamlanacağını belirtti.

Son Güncelleme: 20.06.2017 17:03
Anahtar Kelimeler:
Kars
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.