18 Temmuz 2017 Salı 19:01
'Kakaotalk' Kullanıcısı 'Polis İmamının' Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında polis yapılanmasında imamlık yaptığı iddia edilen "kakaotalk" kullanıcısı Harun Enterili'nin de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Enterili, sanık avukatları ve tanık katılırken, diğer sanıklar Emrullah Özgen ve Gökhan Perçin, duruşmada bulunmadı.

Tanık H.S, beyanında, sanıklardan Enterili'yi tanıdığını, diğer iki sanığı tanımadığını söyledi.

Soyadını Aktaş olarak hatırladığı Hayrettin isimli kişiyle 2015-2016 yıllarında sohbet abilerine yönelik toplantılarda sanık Enterili'nin de bulunduğunu belirten tanık H.S, "Söz konusu sohbet toplantılarında bizlerin gerçekleştireceği sohbet toplantılarına ilişkin bilgiler verilip bu kapsamda sohbetler yapılıyordu. Toplantılarda hükümet ve devlet aleyhine yönelik herhangi bir söyleme şahit olmadım. Sanık Enterili'nin ByLock kullanıcısı olup olmadığını bilmiyorum. Oğlum Aziziye Koleji'ne gidiyordu. Sanık Enterili'yi okul içerisinde görüyordum. Hayrettin ile gerçekleştirilen toplantılara sohbet veren kişiler katıldığı için burada gördüğüm Enterili'nin de sohbet veren kişi olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Enterili'nin avukatı Seyit Murat Kocaman ise savunmasında müvekkilinin üzerine atılı "kakaotalk" programının sanal marketten indirilebilen bir program olduğunu belirterek, "Müvekkilim hakkında ByLock tespiti bulunmamaktadır. Müvekkilimin tutuklu kalmasını gerektirir ve söz konusu terör örgütü ile irtibat içerisinde olduğunu gösterir herhangi bir somut delil bulunmamaktadır. Tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Enterili, Özgen ve Perçin'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Harun Enterili'nin FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasında imamlık yaptığına dair teşhis ve beyanların bulunduğu, mahrem yapıda polisleri kontrol ve sevk eden imam/öğretmen olduğu ve onlara örgütsel eğitim verip, topladığı bilgileri ve himmetleri üste aktardığı, bilgisayar görüntülerinin incelenmesinde haberleşme programlarından olan "kakaotalk" kullandığı, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in paylaşımları, onun örgütsel anlatımını aktaran mesajları ile FETÖ/PDY'yi övücü paylaşımlar yaptığı yer alıyor.

Sanık Özgen'in FETÖ/PDY'nin kullandığı haberleşme sistemi ByLock programını kullandığının belirlendiği iddianamede, Özgen ve Gökhan Perçin'in sohbet grubunda bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar Enterili'nin "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar, Özgen ve Perçin'in ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Son Güncelleme: 18.07.2017 19:03
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFETÖDavaDuruşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.