19 Haziran 2017 Pazartesi 11:54
Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'da

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, "Kavganın olduğu yerde medeniyet olmaz. Kavganın olduğu yerde huzur olmaz, kavganın olduğu yerde ağız tadı olmaz. Kavganın olduğu yerde gelişme, kalkınma, refah olmaz. Kavganın olduğu yerde kriz olur, kaos olur, açlık olur, sefalet olur. Onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla bunlara müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"Konya'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü" projesi kapsamında beraberindeki heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen Bakan Elvan, kaymakamlık ziyaretinin ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Elvan, programı takip eden gazetecilere "Babalar Günü" nedeniyle gömlek hediye etti.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi bahçesindeki iftar programına katılan Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, "Konya'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü" projesine değindi.

"Sadece bu iki ilimiz arasında gönül köprüsü değil, bu illerimizde yaşayanlar arasında gönül köprüsü değil, 81 ilimizin arasında gönül bağı vardır. 80 milyon insanımızın arasında gönül bağı vardır." diyen Elvan, "Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın millet olarak, 80 milyon olarak, Konya olarak, Hakkari olarak, Yüksekova olarak bu gönül köprüsü devam edecek. Allah'ın izniyle kıyamete kadar bu gönül bağını koparmaya, bu birliği, dirliği yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim medeniyetimiz gönül medeniyetidir, barış medeniyetidir, kardeşlik medeniyetidir." ifadesini kullandı.

- "Aynı coğrafyayı, aynı kederi paylaşıyoruz"

Rengi, mezhebi, siyasi görüşü ve etnik kökeni ne olursa olsun her insanın kutsal olduğunu belirten Bakan Elvan, "Aynı coğrafyayı, aynı kederi paylaşıyoruz. Sevincinde de üzülmemizde de aynı yürekle sevinip aynı yürekle üzülüyoruz. Hani Yunus Emremiz diyor ya 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevda için. Dostun eli gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' Kavganın olduğu yerde medeniyet olmaz. Kavganın olduğu yerde huzur olmaz, kavganın olduğu yerde ağız tadı olmaz. Kavganın olduğu yerde gelişme, kalkınma, refah olmaz. Kavganın olduğu yerde kriz olur, kaos olur, açlık olur, sefalet olur. Onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla bunlara müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lüftü Elvan, şöyle devam etti:

"Dünyanın emperyalist devletleri, okyanus ötesindekiler bizi birbirimize düşürmek istedikçe daha çok kenetleneceğiz. Daha çok birliğimizi pekiştireceğiz, daha çok güçleneceğiz. Bu ülkeye huzur asla dışarıdan gelemez, gelmez. Bu ülkeye özgürlük dışarıdan gelmez. Bu ülkeye insan hakları, demokrasi dışarıdan gelmez. Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanların dünyanın pek çok ülkesini kan gölüne çevirdiğini, taş üstünde taş bırakmadığını hep birlikte gördük, görüyoruz. Bizi asla üçüncü dünya ülkeleriyle, asla Ortadoğu ülkeleriyle karıştırmasınlar. Buna Hakkari, Yüksekova, Konya, Türkiye müsaade etmez. Doğusuyla batısıyla 81 ilimizin hiçbirisi müsaade etmez. Allah'ın izniyle darbe dönemlerinin tortularını temizleyerek demokrasiye düşürülen gölgeleri, vesayet, kaos dönemlerinde yaşadığımız acılardan ders alarak insanımızı daha özgür, daha müreffeh kılarak, halk iradesini güçlendirerek, çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşatmayacak, bizim çektiklerimizi çekmeyecek bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

- "Hakkari ve Yüksekova için 48 müracaat oldu"

Geçmişte yaşananları unutmayacaklarını dile getiren Elvan, "Ancak referansımız, dayanağımız geçmişte yaşananlardan çok geleceğimiz olacak. O gelecek bizim birliğimizdir, beraberliğimizdir, dirliğimizdir, huzurumuzdur, istikrarımızdır." dedi.

Cazibe merkezleri projesine değinen Bakan Elvan, "Hakkari'yi, Yüksekova'yı cazibe merkezi yapıyoruz. Her türlü teşviği, desteği vererek, her projeyi hayata geçirerek Hakkari'nin Yüksekova'nın Konya'dan, diğer şehirlerden farkı kalmayacak şekilde cazibe merkezi olan bir şehir hüviyetine kavuşturuyoruz. Projemizi başlattık, bugüne kadar Hakkari ve Yüksekovamız için 48 müracaat oldu. 1 milyar lirayı aşkın proje yatırım miktarı söz konusu. Bu projeler hayata geçirildiğinde inşallah 30 binin üzerinde iş imkanını sağlamış olacağız. Bu projeler yine hayata geçirildiğinde Hakkari ve Yüksekova başka bir Hakkari ve Yüksekova olacak." şeklinde konuştu.

- "Türkiye bizim büyük evimiz"

Bakan Elvan, Hakkari ve Yüksekova'nın yeraltı zenginlikleri ve turizm potansiyeliyle en önemli cazibe merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.

Burada yaşayan bir vatandaşın Türkiye'nin batısında yaşayan bir vatandaştan farkı olmasını asla istemediklerini dile getiren Elvan, şöyle dedi:

"Değerli kardeşlerim biz aynı gemideyiz. Türkiye'nin yolculuğu hepimizin yolculuğudur. Biz aynı evdeyiz. Türkiye bizim büyük evimiz. Bu evde yangın çıkarmak isteyenlere asla müsaade etmeden, ateş alana, kibrit alana dur diyerek yolumuza birlikte devam edeceğiz. Batıdaki gelişmişlik düzeyi neyse Yüksekovamız'da da Hakkarimiz'de de aynı gelişmişlik düzeyi olsun istiyoruz. Ama maalesef bu yöremizin gelişmesini istemeyen, ülkemizin birliğini beraberliğini istemeyen, ülkemizin huzurundan rahatsız olanların tuttukları maşalarla terör örgütlerini bu ülkenin, bu yörenin gelişmesine, kalkınmasına engel olacak şekilde çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Şundan emin olunuz, biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, hükümeti olarak sonuna kadar siz değerli hemşehrilerimizin arkasındayız. Sizler güvenlik güçlerimize destek verdiğiniz takdirde inanın bu coğrafyada huzur bir bütünüyle yeşerecektir. Bu coğrafya kalkınmanın, gelişmenin odağı olacaktır. Bu coğrafya bu potansiyele sahip. Ne isterseniz bu coğrafyada bulabilirsiniz. Kültürümüzün, medeniyetimizin beşiği, yeraltı zenginliklerimizin büyük potansiyeli Yüksekovamızda, Hakkarimiz'de yatıyor. Bunları birlikte değerlendireceğiz."

Bakanlık olarak Hakkari ve Yüksekova'nın tüm ihtiyaçlarını gidereceklerini, diğer bakanlıkların da bu yönde önemli katkılar sunacağını sözlerine ekleyen Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Bizim daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Biz bunu yapacak güçteyiz. İnanın biz güçlü bir devletiz. Yeter ki bizim birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız daha fazla artsın. Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar engellediler. Ama bundan sonra asla engelleyemeyecekler. Bizimle birlikte vatanımızın birliği, devletimizin birliği, Yüksekova'nın, Hakkari'nin gelişmesi için mücadele eden her bir kardeşimizin sonuna kadar arkasında olacak, dayanışma içerisinde olacağız ve gereken her türlü desteği de sizlere vermekten asla kaçınmayacağız. Yeter ki birlikteliğimiz, beraberliğimiz devam etsin. Neden sizin evlatlarınız, çocuklarınız mühendis, doktor, milletvekili, bakan, üst düzey yönetici olmasın. Bunların hepsi mümkün. Hepsi de olacak Allah'ın izniyle."

Kalkınma Bakanı Elvan, iftar programının ardından ilçeden ayrıldı.

Son Güncelleme: 19.06.2017 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.