12 Ekim 2015 Pazartesi 18:52
Kapıköy Sınır Kapısı kapatılıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan Akil Tacirler Kurulu, Kapıköy Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasını isteyerek, kentin bu kadar ağır bir ekonomik yükü kaldıramayacağını bildirdi.  

 Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın, kentin ekonomik kalkınmasında da çok önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

Gümrük kapısının öneminin kapalı olduğu 2 ayda daha iyi anlaşıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kapının kapanmasıyla şehirde ekonomik canlılık sona ermiştir. Birçok tüccar ve esnafımız, günü siftah yapmadan bitirmektedir. Turizm sektörü başta olmak üzere kentteki birçok iş kolu can çekişmektedir. Bu nedenle Kapıköy Gümrük Kapısı amasız ve şartsız bir an önce açılmalıdır. Aksi takdirde Van bu kadar ağır bir ekonomik yükü daha fazla kaldıramaz. Esnaf ve tüccarımız kan ağlıyor. Kent ekonomisi durma noktasındadır."

 21 Ağustos 2015'te gümrük memurlarının terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından Kapıköy Sınır Kapısı kapatılmıştı.

Son Güncelleme: 12.10.2015 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.