11 Mayıs 2017 Perşembe 14:06
Kaplumbağalar inşaat çalışmalarından etkilenmemeleri için başka bir yaşam alanına götürüldü

Elazığ'da toprak gölette yaşayan 8 kaplumbağa, burada yapılacak yenileme ve inşaat çalışmalarından etkilenmemeleri için başka bir yaşam alanına götürüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Elazığ Şubesinden yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Acıpayam köyü muhtarı hassasiyet göstererek müdürlüğe başvurdu.

Muhtar, müracatında, köyde bir toprak gölette yaşayan kaplumbağaların, göl üzerinde yürütülecek yenileme ve inşaat çalışmalarından olumsuz etkilenebileceğini belirterek, önlem alınmasını talep etti.

Bunun üzerine müdürlük tarafından uzman bir ekip oluşturularak gölette bulunan su tahliye edildikten sonra 8 kaplumbağaya ulaşıldı.

Uzman ekip tarafından tür ve biyolojik özellikleri araştırılan kaplumbağaların çizgili ve tatlı su kaplumbağası olduğu tespit edildi.

Kaplumbağalar aynı özellikleri taşıyan başka bir ortama nakledildi.

Son Güncelleme: 11.05.2017 14:08
Anahtar Kelimeler:
ElazığKaplumbağa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.