24 Ocak 2016 Pazar 16:48
Kar Üzerinde Cirit Oynadılar

  Erzurum'da ata sporu ciridin yaşatılması için karlı zeminde atlı spor kulüpleri tarafından cirit karşılaşması yapıldı.

Erzurum cirit sahasında 30 santimetre kar üzerindeki karşılaşma, Osmanlı Atlı Spor Kulübü ile Uzmanlar Atlı Spor Kulübü sporcularının gösterileriyle başladı. Karlı zeminde kıyasıya mücadele eden ciritçiler büyük beğeni topladı.

Osmanlı Atlı Spor Kulüp Başkanı Saim Önal, Erzurum'un vazgeçilmez ata sporu olan ciridi, kulüplerin kendi imkanlarıyla yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Önal, "Amacımız ata sporumuzu yaşatmak. Cirit sporu Erzurum'un olmazsa olmazı. Bu havada bu şartlarda oynuyoruz. Bu bir zevk" diye konuştu.

Önal, cirit sporunun zorlu şartlarda yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, yetkililerden daha fazla destek istedi.

Uzmanlar Atlı Spor Kulübü Başkanı Cüneyt Sayım ise, cirit atlarını zorlu iklim şartlarında beslediklerini söyledi.

Kar yağmasıyla birlikte Erzurum'un yöresel kültürünü yaşatmak adına kış etkinliği kapsamında gösteri yaptıklarını belirten Sayım, "Herkes bu havada evinden dışarıya çıkmazken biz atımız, sporcumuz ve çocuğumuzla burada gösteri yapıyoruz" dedi.

Kar Üzerinde Cirit Oynadılar

Kar Üzerinde Cirit Oynadılar

Kar Üzerinde Cirit Oynadılar

Kar Üzerinde Cirit Oynadılar

Son Güncelleme: 24.01.2016 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.