23 Temmuz 2017 Pazar 19:23
Karakaya'da Feribotla Taşınan Araç Sayısı Arttı

Karakaya Baraj Gölü'nde Malatya'nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında düzenleyen feribot seferlerinde taşınan araç sayısının arttığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesince Karakaya Baraj Gölü üzerinde 2 feribotun hizmete alınmasıyla Battalgazi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasındaki araç geçişlerinde büyük artış oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca inşa ettirildikten sonra Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilen 35 metre boyundaki 2 adet feribot, 2015 yılından itibaren Karakaya Baraj Gölü üzerinde hizmet veriyor.

Battalgazi ve Arslantepe -1 isimleri verilen feribotların 2015 yılında hizmete girmesinin ardından Karakaya Baraj Gölü üzerinde Battalgazi ile Baskil arasında geçiş yapan araç sayısı 2015'te 38 bine, 2016 yılında ise 80 bine ulaştı.

Feribot taşımacılığında bu yıl ocak-haziran döneminde ise taşınan araç sayısı önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 artış göstererek, 38 bin seviyesine geldi.

Son Güncelleme: 23.07.2017 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.