12 Nisan 2016 Salı 19:58
Karayoluna Düşen Çığ Araçları Mahsur Bıraktı

 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Karabet Geçidi'nde etkili olan kar ve tipinin ardından Van-Bahçesaray Karayolu'na çığ düştü.

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye giden Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yolun her iki tarafında mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı.

Çığ nedeniyle yolun yaklaşık 200 metrelik kısmının kapandığını belirten iş makinesi operatörü Talip Karataş, olayın hemen ardından bölgeye gelerek çalışmalara başladıklarını söyledi.

Karataş, çığın düştüğü yerde kar birikintisinin 7 metreye ulaştığını, bu nedenle çalışmanın güçlükle yürütüldüğünü belirtti.

- Sürücüler araçları takas etti

Van'dan söz konusu bölgedeki bir yerleşim yerinden hasta almaya giden ambulans da çığ nedeniyle ilerleyemedi. Ambulans görevlileri, yol açma çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle durumu ilçedeki sağlık ekiplerine bildirdi.

Bu arada, çığ yüzünden mahsur kalan sürücüler ve vatandaşlar, il ve ilçe merkezine gitmek için araç takası yaptı. Yaşadıkları ilçede birbirlerini tanıyan bazı sürücüler, kapanan yolun il merkezi tarafında bekleyen araçları alarak Van'a, bir kısmı da ilçe merkezine doğru hareket etti.

Son Güncelleme: 13.04.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.