13 Temmuz 2017 Perşembe 11:51
'Kardeşimi Feto İblisinin Askerleri Şehit Etti'

 ALİ DAĞER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Halil Hamuryen'in ağabeyi Celal Hamuryen, "Kardeşim Feto denen iblisin askerleri tarafından şehit edildi." dedi.

Şehit Hamuryen'in 2 ağabeyi, terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veren kardeşlerinin haklı gururu ile onu kaybetmenin derin acısını yaşıyor.

Celal Hamuryen, hain saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen büyük bir üzüntü ve keder içinde olduklarını söyledi.

Geçen sürede kardeşinin aklından ve gönlünden çıkmadığını belirten Hamuryen, "Kardeşimin çocukluğu benim yanımda geçti. Babamızı küçük yaşta kaybettiğimiz için kendisi benim tarafımdan yetiştirildi, büyütüldü, okutuldu, askere gönderildi, evlendirildi ve devletin kademelerinde görev yaptı. Maalesef Feto denen iblisin askerleri tarafından şehit edildi." diye konuştu.

- "Devlet katillerinden hesap soracaktır"

Darbe girişimini televizyondan öğrendiğini ve kardeşi için endişelendiğini anlatan Celal Hamuryen, şunları kaydetti:

"Haberleri seyrederken köprünün kapandığını, tankların orada olduğunu görünce içime bir şüphe düştü. Ben de kardeşimi bilgi almak için telefonla aradım, kendisiyle görüştüm. Bana söylediği, 'Ağabey bizi göreve çağırdılar. Ben Gölbaşı'ndaki görevime gidiyorum. Beni fazla meşgul etme, şarjım azdır bitebilir'. Son görüşmemiz bu oldu."

Şehit kardeşiyle gurur duyduğunu, devletin kardeşini katleden canavarlardan mutlaka hesap soracağını dile getiren Hamuryen, "Ben kardeşimin katillerinin duruşmasına katılmak için Erciş Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdim. Kardeşimin mahkemesine katılıp o canilerin yüzünü görmek, tanımak isterim." ifadelerini kullandı.

Celal Hamuryen, kardeşini Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Mahallesi'nde devlet töreniyle toprağa verdiklerini anımsattı.

Halkın kendilerine büyük bir dayanışma gösterdiğini aktaran Hamuryen, bunun acılarını biraz da olsa hafiflettiğini vurguladı.

Şehit polis memuru Halil Hamuryen'in özel bir nedenle soyadını değiştiren diğer ağabeyi Bilal Baltürk ise 8 kardeş olduklarını anlattı.

Halil Hamuryen'in en küçük kardeşleri olduğunu ifade eden Baltürk, şöyle konuştu:

"Bize bu acıyı yaşatanlar insan olamaz. Çünkü insanlıktan nasiplerini almamışlar. Başkasının emrinde olan insanlardır. Bu ülkenin kimliğini taşıyıp, bu ülkeye hainlik edenlere halk içinde izin verilmemesi lazım. Benim kardeşim şehit oldu, arkasında 4 yaşında bir oğlu var. Benim üzüldüğüm konu, onları mahkemeye çıkarıyorlar. Onların mahkemeye çıkmaması lazım. Onların attığı bomba, kullandığı silah belli. Emri verenler belli. Bunlara ne diye mahkeme yapıyorlar. Onlar ömür boyu içeride kalsın veya idam edilsin."

Son Güncelleme: 13.07.2017 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.