13 Mart 2015 Cuma 19:32
Kars, cumhurbaşkanlarını ağırlayamaya hazırlanıyor

KARS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Kars'a gerçekleştirecekleri ziyaret öncesinde, kentteki bulvarlar Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı.

Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışı ile TANAP Projesi'nin Kars'taki temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlarının Kars ziyareti öncesinde İsmail Aytemiz ile Ali Gaffar Okkan bulvarları ve Çevre Yolu, Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı.

Erdoğan ve Aliyev'in Kars'a yapacağı ziyarete ilişkin açıklama yapan Vali Günay Özdemir, 17 Mart Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Kars'ta bir takım programlara katılacaklarını söyledi.

Özdemir, program dahilinde Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanının isminin verildiği Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışının da yapılacağını belirterek, şunları ifade etti:

"Tabii asıl önemli olan enerji koridoru anlamında Kars'tan geçen bu TANAP projesi. Hazar'daki enerjinin Avrupa'ya aktarılması güzergahında bulunan Karsımızın önemli bir noktada olmasından dolayı, temel atma töreninin de Kars'ta yapılıyor olması önemli bir adım. Bu projenin temel atma töreninin Kars'ta yapılıyor olması, cumhurbaşkanları tarafından Kars'ın tercih edilmesi ve bizim ev sahipliği yapmamız, gerçekten önemli. Onun için ben bütün halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Halkımızın da davetli olduğunu ilan etmek istiyorum."

Son Güncelleme: 13.03.2015 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.