29 Ocak 2016 Cuma 18:18
Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

 AK Parti Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soğanda, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, son dönemlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çeşitli parti yetkililerince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sözler sarf edildiğini anımsattı.

Bunun bir "algı operasyonu" olduğunu ve dile getirilen sözlerle Erdoğan'ın itibarının zedelenmek istendiğini kaydeden Soğanda, "Son dönemlerde CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, halkın yüzde 52 oyuyla seçilen Cumhurbaşkanımız hakkında büyük hakaretlerde bulunmakta ve hakaretvari sözler sarf etmektedir. Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanına karşı yaptığı bu hakaret dolu sözleri kendisine iade ediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sadece Cumhurbaşkanına değil, oy veren milyonlarca insana hakaret ettiğini belirten Soğanda, bu hakaretler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi gereğince Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve cezalandırılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Soğanda, açıklamanın ardından dilekçesini Van Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Son Güncelleme: 29.01.2016 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.