20 Temmuz 2016 Çarşamba 12:38
'Kına Gecesi'ni Bırakıp Meydana Koştular

 Erzurum Şehir Tiyatrosu sanatçıları Emrah Çılgı ve Gonca Varol çifti, Manisa'nın Demirci ilçesinde kına gecesi yaptıkları 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimini duyunca, bu özel günlerini yarıda keserek "demokrasi nöbeti" için meydana koştu.

Erzurum Şehir Tiyatrosunda Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı ve oyuncu Gonca Varol, 5 yıl önce üniversitede tanıştı. Bir süre sonra aynı sahnede görev almaya başlayan Çılgı ve Varol, nişanlandı ve resmi nikah kıydırdı.

Gelinin memleketi Manisa'nın Demirci ilçesinde 15 Temmuz'da kına gecesi ve sonrasında Erzurum'da düğün töreni planlayan çift, darbe girişimi haberiyle sarsıldı.

Demirci'de halayların çekildiği, dansların yapıldığı, çiftetellinin oynandığı kına gecesinde, darbe girişimi olduğunu duyan çift, kutlamalarını yarıda keserek meydana koştu.

Gelinlik ve damatlıkla halkın arasına karışan çift, geceyi meydanda geçirdi.

- "Darbe girişimini şaka sandık"

Düğün hazırlıkları kapsamında Erzurum'a dönen Emrah Çılgı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl boyunca hayalini kurdukları geceyi "darbeye hayır" demek için yarıda bıraktıklarını dile getirdi.

Kına gecesini, eşiyle kendi ailesi ve yakınları ayrı şehirlerde olduğu için düğün töreni gibi organize ettiklerini anlatan Çılgı, "Her şey yolunda gidiyordu. Halaylar çekiyoruz, çiftetelli oynuyoruz. Tabii heyecanlıyız, mutluluktan uçuyoruz. Bir haber aldık, 'darbe olmuş' dediler. Bize şaka yapıyorlar diye inanmadık. Zaman ilerledikçe fısıltılar artmaya başladı. Gerçekten darbe girişimi olduğunu öğrendik, televizyon kanallarından da geçince korktuk." diye konuştu.

Çılgı, Manisa'da "kına yıkama" geleneği olduğunu ve bu sırada darbe girişimi öğrendiklerini belirterek, "Tabii salonda hepimiz Cumhurbaşkanımızdan gelecek açıklamayı bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın 'Halk meydanlara insin, bu hainlere karşı duralım' çağrısını duyduk. Herkes meydanlara gitmeye başladı, biz de kına gecemizi yarıda kestik, gelinlik ve damatlıkla meydanlara koştuk." dedi.

Aile büyüklerinin meydana gitmelerini istemediğini ama onları dinlemediklerini dile getiren Çılgı, şöyle devam etti:

"Siz gelin damatsınız, burada kalın, dediler. 'Biz gideceğiz' dedik çünkü konu vatan olunca her şey durur. Sonra annem de 'konu vatan, hadi durmayın' dedi. Biz de onların duasını alıp meydanlara çıktık. Halkın arasına girdik, hainlere karşı dimdik ayakta durduk. Vatandaşlar da bizi öyle görünce şaşırdı, sonra alkışlarla destek verdi."

- "Cumartesi düğünümüz var, gerekirse onu da bırakırız"

Çılgı, kendileri için her zaman vatan sevgisinin ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, "Bugün mevzu vatan dedik, biz de koştuk. Cumhurbaşkanımızla beraber olduğumuzu gösterdik. Cumartesi akşamı düğünümüz var, Cumhurbaşkanımız yine çağrı yaparsa düğünü bırakır, meydanlara koşarız." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.