16 Haziran 2017 Cuma 09:51
Kızılay'ın İftar Programı

Kızılay'ın İftar Programı

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, "Eminim ki ramazanda aksayan ve biraz azalan kan stoklarımızı vatandaşlarımız bayramdan sonra fazlasıyla verecek." dedi.

Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından, Millet Meydanı'ndaki Battalgazi Belediyesi iftar çadırında yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verildi.

Turunç ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iftar çadırına gelen vatandaşların yemeklerini verdi, bir süre sohbet etti.

İftar programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Turunç, bütün İslam aleminin ramazan ayını tebrik ettiğini belirtti.

Ramazan ayı dolayısıyla insanların yüzündeki sevinci, mutluluğu gördüklerini kaydeden Turunç, "Milletimizin genetiğinde paylaşma, yardımlaşma, bir arada olmak var. Elhamdülillah Malatya bunu çok hak eden bir şehrimiz. Ne zaman insani noktada bir adım atılacaksa Türkiye'de ilk olan illerimizden birisi." diye konuştu.

İnsanların paylaştıkça sevinçlerinin arttığını, tasalarının azaldığını anlatan Turunç, millet olarak buna ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin ramazan ayında kan bağışı oranını sorması üzerine ise Turunç az da olsa bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Ramazan ayında kan bağışı yapıldığı zaman insanların tutmuş olduğu oruçlarda bir sıkıntıya girip girmemesiyle ilgili tereddütleri olduğunu aktaran Turunç, şöyle konuştu:

"Aslında bağış yapmasının, kan vermesinin dinen ve tıbben bir sakıncası yok. Ama tabii ramazanın kendine has mahmurluğundan dolayı biraz çekiniyorlar. Bizim tabii 24 saat açık kan bölge merkezlerimiz var. Gezici kan araçlarımız var. Buralara iftardan sonra geliyorlar. Şu anda stoklarımızda bir sıkıntı yok. Eminim ki ramazanda aksayan ve biraz azalan kan stoklarımızı vatandaşlarımız bayramdan sonra fazlasıyla verecek. Fazla ünite kan vermek suretiyle Türkiye'nin ihtiyacı olan kan stoklarımız depolarımızda kalacak."

Son Güncelleme: 16.06.2017 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.