31 Mart 2017 Cuma 19:45
Korkut'ta 97 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

Muş'un Korkut ilçesinde 97 güvenlik korucusu, yemin töreninin ardından göreve başladı.

Alımı gerçekleşen güvenlik korucuları, aldıkları eğitimin ardından ilçedeki bir halı sahada yapılan yemin töreninde ant içti.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını güvenlik korucusu Tarık Mutlu yaptı.

Törene katılan Kaymakam Abdulgani Mağ, burada yaptığı konuşmada, korucuların asker ve polisten sonra silahlı gücü olan koruculuk müessesine adım attıklarını belirtti.

Koruculuğun kardeşlik projesi olduğunun altını çizen Mağ, şunları kaydetti:

"Koruculuğun bu milletin devletiyle el ele verip bir grup haini içinden defetme, PKK'nın Kürt vatandaşlarımızı istismar ederek kendini meşrulaştırmaya çalışmasının önüne geçilmesi projesi olduğunu unutmamanızı rica ediyorum. Biz, sizleri bulunduğunuz köylerde fitne yayıp, zulüm yapasınız diye değil, aksine kardeşliğimizi ve huzurumuzu tesis edip, perçinlemek için görevlendirdik. Siz dostumuzun yanında, düşmanımızın karşısında dim dik duracak ve dosta güven ve huzur, düşmana ise korku ve endişe vereceksiniz."

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Özgür ve güvenlik korucularının aileleri de katıldı.

Son Güncelleme: 31.03.2017 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.