20 Temmuz 2017 Perşembe 14:01
Köylere Asfalt Çalışmaları

 Muş İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Bulanık ilçesine bağlı Olurdere köyünde yapılan asfalt çalışmasını inceledi.

Yentür, 2017 yılında yapılacak 50 milyon harcama ile il genelinde 410 kilometre yol yapacaklarını söyledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından köy yollarında başlatılan asfalt çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Yentür, şöyle konuştu:

"Bu gün itibariyle yaklaşık 140 kilometre birinci kat ve ikinci kat satı kaplama yaptık. Hava sıcaklığının yaklaşık 39 derece. Ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl Özel İdaresi olarak 2017 yılı içerisinde köy yollarında 330 kilometre satı kaplama 80 kilometre ise sıcak asfalt yapmayı planladık.

Yıl sonuna kadar 410 kilometre asfalt çalışması yapacağız. Her köye ve mezraya asfalt çalışması yapıyoruz. İl geneline 367 köy ve 242 mezramız bulunmaktadır. Nüfusumuzun yüzde 61'i kırsalda yaşamaktadır. Bu açıdan kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için gayret gösteriyoruz. Bir kaç mezra ve 5 köyümüz hariç tüm yolumuz asfaltlanmış."

 

Son Güncelleme: 20.07.2017 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.