05 Haziran 2015 Cuma 17:45
Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projesi

Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca desteklenecek Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projeleri protokolleri imzalandı.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, kurumun 2011 yılında kurulduğunu ancak kısa sürede önemli işler başardığını anlattı. 

İmzalanan projenin bölge illeri için çok önemli olduğunu belirten Demir, "Kuruluş aşamasından sonra, tarımda verimliliğin artırılması amacıyla küçük ölçekli sulama projelerine ağırlık verdik. Bu programı 2018 sonuna kadar da devam ettireceğiz. Sulama projeleri hayvancılığın gelişmesine de büyük katkı sağlayacak" dedi.

Demir, proje sayesinde gelir seviyesi düşük olan bölge insanı için sulama alt yapılarını yaparak, onların tarımsal üretime yeniden dönmelerini ve mevcut üretimin artmasını sağlayacaklarını kaydetti. 

Bu kapsamda Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'daki projelerin desteklenme kapsamına alındığını belirten Demir, söz konusu projelere toplam 40 milyon liralık ödenek hazırlandığını kaydetti.

Demir, "Kırsal nüfusun büyük kısmı geçimini hayvancılıkla sağlamakta. Besicilerin daha fazla gelir elde etmesi için üretimlerini verimli ve kazançlı kılmamız gerekir. Bunları yaparken daha çok üretmek, birim maliyetleri daha aza indirmek lazım" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 05.06.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.