10 Temmuz 2015 Cuma 19:20
'Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu'

ERZURUM - Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü kapsamında düzenlenecek olan "Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu"nda bisikletçiler, Samsun'dan alacakları kurtuluş bayrağını, Erzurum'a kadar getirecek. 

Birçok kurum tarafından desteklenen "Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu" için hazırlıklar devam ediyor.

Tur kapsamında 10 sporcu, 1 antrenör ve yöneticiden oluşan 12 kişilik bisikletli kafile, Samsun'a gidecek. Samsun Valiliği'nden kurtuluş bayrağını alacak olan bisikletçiler, ilk olarak Havza'ya geçecek. Kaymakamlıktan Havza Bildirgesi kararlarını alacak bisikletçiler, Amasya'ya hareket edecek.

Amasya Valiliği'nden Amasya Genelgesi kararlarını alacak kafile, Erzincan üzerinden Erzurum'a ulaşacak. Son olarak Erzurum Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Evi'nin önüne gelecek olan bisikletçiler, tur kapsamında 750 kilometre boyunca pedal çevirmiş olacak. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, milli mücadele duygusunu anlatabilmek için organizasyonu düzenlediklerini söyledi. 

Kocaman, Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yol haritası boyunca bisiklet süreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kurtuluş için Türk milleti her türlü fedakarlığı sergileyip, ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmezliğini yapılan kongrelerle, alınan kararlarla sağlamıştır. 'Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu' ile Türk milletinin bağımsızlığı için yapmış olduğu mücadeleyi ve bağımsızlık uğruna çekilen çilenin kutsallığını anlatacağız. Samsun-Havza-Amasya-Erzurum güzergahlarını kapsayacak şekilde bisiklet turu düzenlenerek Samsun Valiliği'nden alacağımız kurtuluş bayrağını ilimize taşımak amaçlanmıştır."

Son Güncelleme: 10.07.2015 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.