12 Nisan 2016 Salı 19:38
Lise Öğrencilerinden Köydeki Kardeşlerine Kırtasiye Desteği

Van'da hafta sonları açık öğretim lisesi derslerini alan öğrenciler, Derebey İlkokulu'nda görev yapan öğretmenlerini ziyaret ederek, köydeki kardeşlerine kırtasiye yardımında bulundu.

Çeşitli nedenlerle okuldan uzak kalan, ancak Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde hafta sonları açık öğretime lisesine devam eden 15 kız öğrenci, hafta sonlarında derslerine giren Derebey İlkokul'unda görevli öğretmenleri Birsen Kaya'yı görev yaptığı okulda ziyaret etti.

Öğretmenlerine sürpriz yaparak beraberinde getirdikleri kırtasiye malzemelerini küçük kardeşlerine dağıtan öğrenciler, bunun yanında hazırladıkları yiyecekleri minik öğrencilerle paylaşarak güzel bir gün yaşamalarını sağladı.

Birlikte sınıfta oyunlar oynayan, şarkılar söyleyen açık öğretim lisesi öğrencileri, kırsalda eğitim gören kardeşleri ve derslerine gelerek büyük fedakarlıklarda bulunan öğretmenleriyle güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu tattı.

Açık öğretim lisesi öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, özellikle köyde eğitim gören küçük kardeşleri için getirdikleri kırtasiye ve hediyelerin kendisini duygulandırdığını söyledi.

Öğrencilerin kırsalda eğitimin zorluklarını yakından gördüklerini aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Öğrencilerim, 'Her gün bu kadar uzak köye 4 yıldır nasıl geliyorsunuz?' sorusunu yöneltiyorlar. Köyün uzaklığı ve öğrencilerin durumu görünce şaşırdılar. Beklemediğim bir anda öğrencilerimi karşımda gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Beraberinde köydeki kardeşleri için kırtasiye malzemeleri getirdiler. Ayrıca kardeşleriyle oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Bu yakın ilgi karşısında köydeki öğrencilerimiz de çok mutlu oldu. Böyle bir birlikteliğin oluşması beni ve okuldaki öğretmen arkadaşlarımı çok mutlu etti."

Köydeki kardeşleriyle eğlenerek güzel bir gün geçiren öğrenciler, etkinlik sonrası okuldan ayrıldı.

Son Güncelleme: 13.04.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.