17 Nisan 2016 Pazar 20:28
Madde Bağımlılığına Karşı Pedal Çevirdiler

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla "Bağımlı Olma Özgür Ol" sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

Bisikletleriyle bir araya gelen yaklaşık 50 öğrenci, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kampüs içerisinde pedal çevirdi.

Etkinliği düzenleyen üniversite öğrencisi Hüseyin Günerhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

İnsanların alkol, tütün ve uyuşturucu bağımlılığından kurtularak, spora, bisiklete binmeye ve sağlıklı yaşama teşvik etmek için çeşitli aktivitelerde bulunduklarını belirten Günerhan, şöyle konuştu:

"Bisiklet turuyla sporu ve sağlıklı yaşamı özendirmek amacıyla bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla bir araya gelerek insanları sağlıklı yaşam için bisiklete binmelerini, spor yapmalarını ve bağımlılıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Eğer insanlar bağımlılıklardan uzak dururlarsa vatanını milletini seven insanlar yetişir. Geleceğin nesilleri bağımlılıklardan uzak kalmış ve sağlıklı bir yaşam sürmüş olur. Bisiklet sürerek özgürlüğü temsil etmek istedik. Madde bağımlısı olup dışlanmış insanları alışkanlıklarının kendilerini kısıtladıklarını, bu yüzden onları topluma kazandırmak için gençliğin ruh ve beden sağlığını tehdit eden bu soruna dikkat çekmek istedik."

Günerhan, etkinliklerinde kendilerine her zaman destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etti.

Son Güncelleme: 18.04.2016 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.