03 Ocak 2017 Salı 17:19
Malatya Büyükşehir Belediyesinin Kültürel Etkinlikleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında yapacağı kültürel etkinlikler belli oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyenin Fırat Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bu zamana kadar yapmış oldukları belediyecilikte insanlara ulaşmak, dokunmak için yaptıklarını ve bunu çok önemsediklerini belirtti.

Şehrin geliştirilmesinde sadece fiziki yatırımlarla kalmaması gerektiğini, insana yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Kentimizi bir kültür şehri yapabilmek, sosyal aktiviteler şehri yapabilmek en büyük temel amacımız. Onlarca yapmış olduğumuz sanat merkezi, sanat sokakları, külliyeler, ilçelerimize kadar götürmüş olduğumuz semt konaklarını insanlarımızın ifade edebilmeleri, faydalanabilmeleri için inşa ettik." diye konuştu.

Bu yıl 4 sempozyum, 5 panel, 30 konu başlığı altında da 300 seminer çalışmalarının yürütüleceğini belirten Çakır, kentte ayrıca belediye organizasyonuyla 8 tiyatro gösterisi ile 25 serginin düzenleneceğini kaydetti.

Yeni yılda 8 konser ve dinletinin de vatandaşlarla buluşacağını aktaran Çakır, "Bu yıl 4 söyleşi gerçekleştirilecek, 5 farklı yarışma düzenlenecek ve farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. 3 festival ve fuar düzenleyeceğiz, birçok festival ve fuar yapacağız ama 3'ü kültürel içerikli olacak." dedi.

Çakır, bu yıl düzenlenecek etkinlikler arasında Battalgazi Sempozyumunu ilk defa yapacaklarını ifade ederek, kenttin değerlerini öne çıkarmak ve özelliklerini gün yüzüne çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 03.01.2017 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.