08 Aralık 2016 Perşembe 18:43
Malatya Yeşilyurt'ta 'Okuma Bayramı Sandığı' Projesi

eşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilyurt Belediyesi, ilkokullara yönelik "Okuma Bayramı Sandığı" projesi başlattı.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017'nin Nisan ayında düzenlenecek okuma bayramı etkinlikleri için 85 ilkokulun birinci sınıflarına yönelik "Okuma Bayramı Sandıkları" projesi başlatıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu'nda düzenlenen "Okuma Bayramı" sandıklarının dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçede ilkokulların birinci sınıflarının tertip edeceği etkinliklere destek amacıyla sandıkların dağıtımına başlandığını söyledi.

İlçedeki 85 ilkokulda bulunan 260 birinci sınıf şubesine sandıkların dağıtılacağını aktaran Kaymakam Babahanoğlu, şunları kaydetti:

"Bazı okullarda okuma bayramları düzenleniyor. Ancak bazı okullarımızın imkanları olmuyor ya da aile ve çocuklarımızın ekonomik durumları yeterli değil. Öğrencilerimiz için okuma sandıkları yaptırdık. Projenin bütün sorumluluğu ve maddi yükünü Yeşilyurt Belediyesi üstlendi. Nisan ayında düzenlenecek 'Okuma Bayramı' etkinlikleri sırasında okulların süslenmesinden, çocukların ilk okuma kitaplarına, programlara davet mektuplarına kadar ihtiyaç duyulan bütün malzemeler bu sandıkta yer alıyor."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, genç nesli geleceğe hazırlayan öğretmenlerin hassas bir görev yaptığına değinerek, okullarda çocuklara en doğru eğitimi verme adına öğretmenlerin çaba sarf ettiğini kaydetti.

Polat, çocukların mutlu olması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 08.12.2016 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.