03 Nisan 2015 Cuma 09:06
Malatya'da arazide kadın cesedi bulunmasıVali Taşyapan'dan Van TSO'ya ziyaret

VAN  - Vali İbrahim Taşyapan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) şubat ayı olağan meclis toplantısına katıldı.

Van TSO meclis üyeleri, meslek komiteleri ve diğer organ üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Taşyapan'a Van ili ekonomik durumu ile ilgili geniş sunum yapıldı.

Meclis üyelerine hitaben konuşan Taşyapan, kentin en önemli meslek odasında olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu kadar detaylı ve bilgilendirici bir sunumdan sonra Van ile ilgili çok daha fazla bilgiye sahip olduğunu ifade eden Taşyapan, şöyle konuştu:

"Van TSO, oldukça etkin çalışmalar yapmış. Bunu takdir ediyorum. Bizler, Van'ın hak ettiği noktaya gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Öncelikle kapımız herkese açık olacak. Benim dediğim tek doğrudur, mantığını kabul etmiyorum. İstişareler ve ortak akıl ile çok daha güzel çalışmalar yapabiliriz. Ayrıca yapıcı her eleştiriyi kabul edip değerlendireceğiz. Elbette ekonomik değerler itibariyle çok iyi yerde değiliz. Ancak bunlar değişmez değerler değil. Birlikte potansiyellerimizi iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Farklı kaynaklar yaratmalıyız. Bu da ancak ortaklık kültürü ile olur. Bu kent, tüm renkleri ile güzeldir. Bugün burada gördüğüm birlik beraberlik, beni gelecek adına umutlandırıyor."

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise Vali Taşyapan'ın toplantıya katılımından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kentin ekonomisini yönlendiren Van TSO üyelerinin, ilin hak ettiği yere gelmesi için büyük bir çaba içinde olduğunu belirten Takva, şöyle konuştu:

"Van ile ilgili genel bilgileri içeren sunum ile kentimizin çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardık. Daralan Van ekonomisine en büyük destek depremden kaynaklanan vergilerin terk edilmesi olacaktır. Aksi takdirde sürekli borçlanan bir kent olan Van, ekonomik kalkınma hamlesini yakalayamayacaktır. Sınır ticaretinin önündeki engeller, ekonomik suçlara yönelik affın çıkarılması, bölgeye özel bir ekonomik paketin çıkarılması, kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması, TOKİ konutlarının fiyatlarının düşürülerek yeniden yapılandırılması, Van-Şırnak karayolunun bir an önce tamamlanması, enerji sorununun giderilmesi, çevre yolunun tamamlanması, tarıma dayalı organize hayvancılık bölgesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve Van Ferit Melen Havalimanında yaşanan sorunların giderilmesi gereklidir."

Takva, daha sonra Taşyapan'a Van TSO hizmet binasını gezdirerek, oda hakkında bilgiler aktardı.

Son Güncelleme: 03.04.2015 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.