25 Mart 2017 Cumartesi 11:38
Malatya'da Bir Yılda 2 Milyon 300 Bin Fidan Dikildi

 Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, 2016 yılında 60 bin dekar alanı ağaçlandırılarak 2 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Malatya Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, Orduzu Pınarbaşı mevkisinde, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla fidan dikim etkinliği yaptı.

İl Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilin ve Türkiye'nin Ormancılık Haftası'nı kutladıklarını belirterek, fidan dikim etkinliğine katılan öğrencilere, sivil topluk kuruluşlarının temsilcilerine, sahip oldukları çevre duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Bu tip etkinliklerin şehir hayatının karmaşası ve beton bloklar arasında yaşamaya çalışan insanların bir günlük de olsa tabiatla buluşmasına vesile olduğuna değinen Kalaylı, "Bu esnada fidan dikmek suretiyle bir canlının yaşamına vesile olması yönüyle de ayrıca önem arz etmekte. Geleceğimizin sigortası çocuklarımızın, daha yeşil ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için gerekli çevre ve doğa bilincine sahip olmalarını sağlarken, ülkemizin yeşil alanının artmasına katkıda bulunmakta." ifadelerini kullandı.

İlin kurak bir iklime sahip olduğunu, yıllık yağış miktarının 250-300 milimetre civarında olduğuna dikkati çeken Kalaylı, kurak iklimin olumsuz etkisi nedeniyle ülkenin ortalama orman alanının yüzde 28.6 iken ilin orman alanının yüzde 15 seviyesinde kaldığını aktardı.

Orman İşletme Müdürlüğü olarak, ilin yeşil alanlarının artırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerine vurgu yapan Kalaylı, şöyle konuştu:

"Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2015 yılları arasında 832 bin 240 dekar arazide çalışma yapılarak 63 milyon 614 bin 733 adet fidan dikildi. 2016 yılında ise 60 bin dekar alan ağaçlandırılarak, 2 milyon 300 bin fidan toprakla buluşturduk. Fidan dikimleri esnasında sadece orman ağacı fidanları değil, ceviz, badem, mahlep, akasya gibi türler de diktik. Hem kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza gelir sağlanması hem de doğal yaşama katkıda bulunulmasını hedefledik."

Kalaylı, bozuk orman alanlarını rehabilitasyon çalışmalarıyla verimli hale getirdiklerini belirterek, yapılan ağaçlandırma ve fidan dikim faaliyetlerinin her yıl artarak devam edeceğine işaret etti.

Kalaylı'nın konuşmasının ardından 900 sedir ve servi fidanları toprakla buluşturuldu.

Malatya'da Bir Yılda 2 Milyon 300 Bin Fidan Dikildi

Malatya'da Bir Yılda 2 Milyon 300 Bin Fidan Dikildi

Malatya'da Bir Yılda 2 Milyon 300 Bin Fidan Dikildi

Malatya'da Bir Yılda 2 Milyon 300 Bin Fidan Dikildi

Son Güncelleme: 25.03.2017 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.