13 Haziran 2017 Salı 13:42
Malatya'da 'Emniyet Kemeri' Uygulaması Başlatıldı

Malatya'da "Emniyet Kemeri" Uygulaması 

- Malatya'da trafik ekipleri "emniyet kemeri" uygulaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 78, yönetmeliğin 150. maddesi ve ek-1 sayılı cetvelde, sürücü ve yolcuların, araçların sürülürken koruyucu tertibat bulundurulması ve kullanılmasına ilişkin esasların düzenlendiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatıyla 9 Haziran'da Türkiye genelinde eş zamanlı uygulamanın, Malatya polis sorumluluk bölgesinde yapıldığı kaydedildi.

Uygulamada, başta yolcu taşımacılığı yapan otobüs sürücüleri olmak üzere tüm araç sürücüleriyle ön ve arka koltukta bulunan yolcuların emniyet kemeri kullanımının kontrol edildiği aktarıldı.

639 aracın denetlendiği uygulamada, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 52 araç sürücüne cezai işlem uygulandığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan tüm çalışmalarda vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlanması, yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma düzeylerini en üst seviyeye çıkarılması ve özellikle trafik kazaları ve sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması hedeflenmektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanında emniyet kemerini kullanımına yönelik denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 13.06.2017 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.