31 Aralık 2016 Cumartesi 17:40
Mekke'nin Fethinin Yıl Dönümü Ve Yeni Yıla Doğru

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mekke'nin fethinin yıl dönümü ve yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, yeryüzünün kalbi ve tevhidin timsali kutsal mabet Kabe'yle şereflendirilen mukaddes İslam şehri Mekke'nin fethinin bin 386. yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti.

Mekke'nin fethinin İslam tarihinin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Sekmen, şunları kaydetti:

"Miladi 630 yılında gerçekleşen bu fetih, Peygamber Efendimizin şanlı zaferiyle taçlanmıştır. Mekke'nin fethi bize küfrün geçici, imanın kalıcı ve daimi olduğunu gösterdi. Fetih sonrası Mekke kapıları Müslümanlara açıldı, tevhit bayrağı Kâbe-i Muazzama’da İslam’ın nuruyla dalgalandı. Asırlar önce İslam davası için gerçekleşen bu fetih, tarihi şan ve şereflerle dolu ecdadımıza her zaman örnek teşkil etti. İşte bu fetih ruhunu biz 15 Temmuz'da da gördük. Tank, tüfek ve bombaların sesine, fethi müjdeleyen, tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız da."

Sekmen, yeni yıl mesajında ise 2017 yılının ülke ve Erzurum'a bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak, şöyle devam etti:

"İslam'ın umudu olan yeni Türkiye'nin yükselen değeri Erzurum'da başlattığımız kalkınma seferberliği inşallah 2017 yılında da artarak devam edecek. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın özel ilgisine mazhar olan İslam'ın bayraktar şehri Erzurum'da 2017 yılı yatırımlarımızın açılışlarının gerçekleştiği bir sene olacak. Erzurum'un gelişim ve değişimi için planlanan devasa yatırımlar ve projelerimizi 2017'de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Yeni yılın, ülkemiz ile milli irade ve milli gücün bayrak şehri Erzurum'a hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, vatandaşlarımıza mutluluk ve esenlikler diliyorum."

 

 

Son Güncelleme: 31.12.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.