20 Nisan 2015 Pazartesi 15:18
Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

VAN - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde bugün ve yarın kuvvetli fırtınanın etkili olacağı bildirildi. 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün ve yarın Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda hızı saatte 90 kilometreyi bulacak kuvvetli fırtınanın ve toz taşınımının etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların ve ilgili kurumların duyarlı olması gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ve yarın Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yarın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Son Güncelleme: 20.04.2015 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.