09 Haziran 2015 Salı 19:11
Milletvekili genel seçiminin ardından

AK Parti Van İl Başkanlığı, 13 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminin ardından Van'ın 13 ilçesindeki seçim sonuçlarına itirazda bulunarak, seçimin iptalini ve oy sayımının yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

İtiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına sunduklarını belirten Soğanda, gerekçelerinin ise tüm ilçelerde açık oy kullanılması, okul önlerindeki bloklaşma ve gruplaşmalarla hem seçmenin hem de sandık başkanlarının baskı altına alınması, müşahitlerinin tehdit edilmesi gibi nedenlerden oluştuğunu ifade etti.

Soğanda, bazı ilçelerde taleplerinin reddedildiğini bildirerek, itirazlarını bir üst makam olan il seçim kuruluna yapacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.06.2015 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.