01 Ağustos 2016 Pazartesi 02:53
Milli İrade Nöbeti 17. Gününde

 Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda bulunmaya devam etti.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 17. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek ellerinde bayraklarla marşlar okudu.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda her yaştan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri Türkiye'nin ayakta olduğunu, bu millete karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki bir grup hain, katil ve eşkıya tarafından pusu kurulduğunu ve Allah'ın onlara müsaade etmeyerek tezgahlarını başlarına geçirdiğini söyledi.

Malkoç, bunların yurt dışından destekçilerinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Onlar, Türkiye'yi İran gibi devirebileceklerini, Güney Amerika ülkeleri gibi, Mısır gibi zannettiler ama unuttukları bir şey vardı o da feraset ve basiret sahibi Recep Tayyip Erdoğan'dı. Onun arkasında duran Erzurum'un yiğitleri, Karadeniz'in uşakları, Anadolu'nun mert insanları vardı. Sizlerin bu duruşunuz var ya, sapasağlam kale gibi duruşunuz var ya tıpkı Alparslan Gazi'nin Malazgirt'te duruşu gibi. İşte siz buna benziyorsunuz. Biz bu topraklarda bin yıldan beri varız ve inşallah kıyamete kadar da var olacağız, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde bunlar gibi ne zındıklar gördük. Hepsinin üstünden geldik ve bunun da üstünden geleceğiz. Sizler bu duruşunuzla, milli iradeye sahip çıkmanızla sadece bizim ülkemizi temsil etmiyorsunuz, bütün insanlığı ve İslam aleminin sağlamlığını temsil ediyorsunuz. Aramızda çok farklı siyasi partilere mensup olanlar var. Bu olay çıktıktan sonra tankları, uçakları, eşkıyayı durdurmak için omuz omuza safları sıklaştırdık ve bunların üstlerine yürüyoruz. İşte Türk milletinin en büyük özelliği budur."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da milletin üstünden jetlerle, helikopterlerle alçak uçuşlar yapılarak millete alçakça saldırıldığına işaret ederek "Hiçbir hedef gözetmediler. Dolayısıyla bu milleti hafife aldılar. Büyükler, 'Alışmış kudurmuştan beterdir' derler. 60'ta, 70'te, 80'de, 28 Şubat'ta ondan sonra peş peşe tam 7 defa cumhuriyet mitingiyle, MİT'e darbeyle, kapatma davasıyla, e-muhtırayla, 6-8 Ekim Kobani bahanesiyle ahlaksızlar hiç durmadılar ve bu millete hiç aman vermediler. Onun için gına gelen millet yeter artık diyerek, tankın önüne çıkarak, mermiye kafa atarak bu ülkede tarih yazdı, destan yazdı ve o destanı 17 gündür meydanlarda gözünü kırpmadan, bir adım geri çekilmeden hınca hınç kutlamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kars'ta yağmura rağmen nöbete devam edildi

Kars'ta, yağmura aldırış etmeden İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi meydanında tepkilerini dile getirerek FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın aracılığıyla yaptığı telefon bağlantısında, meydandakilere seslenerek ilk günden beri tankların önünde dik duran ve meydanları boş bırakmayan Karslı hemşehrilerine teşekkür etti.

Arslan, Kars'ta etnik köken fark etmeksizin herkesin meydanlarda olduğunu belirterek "Milli şuur gerçekten çok önemli. Kars'ın her türlü rengi, etnik yapısı, siyasi görüşü fark etmez, biz birlikte milli şuur oluşturuyoruz ve milli şuur Kars'tan Türkiye'nin her yerine dalga dalga yayıldı. O yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuna, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dik duruşuna, onların yol arkadaşlarının dik duruşuna minnettar olduğumuz gibi sizlerin de dik duruşuna minnettarız." diye konuştu.

Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Kars Valisi Rahmi Doğan da "15 Temmuz'dan bu yana her gün burada birlikte olduk. Osmanlı torunları olduğunuzu gösterdiniz. Osmanlı torunu olmak kolay iş değil, zor bir iştir. Zor günde sokaklara çıkarak, meydanlara dökülerek, tankların önünde durarak Osmanlı torunu olduğunuzun gösterdiniz." dedi.

Demokrasi Meydanı'ndaki nöbete, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, il protokolü, çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa, sanatçı Armağan Elçin, Suat Suna ve Recep Ergül de katılarak konser verdi.

- Ardahan

Ardahan'da da vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor. Yağmur nedeniyle belediye binası içindeki Yalnızçam Salonu'nda toplanan vatandaşlara, Ardahanlı halk ozanları da katılarak Fetullahçı Terör Örgütü lanetlendi.

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, yaptığı konuşmada, Ardahanlılara teşekkür ederek 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetinden taviz vermeyenleri canı gönülden kutladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, bu akşamki demokrasi nöbetine katılan aşıkların önemli bir mesleği ve misyonu icra ettiğini belirterek "Bugün nasıl CNN ve BBC kendi propagandalarını yapıyorlarsa, bu milletin aşıkları ve halk ozanları da sazlarıyla bu milletin davasını ve sesini duyuruyorlardı, sesi oluyorlardı. Bu nedenle bu bölge için aşıklarımız çok önemli bir yerdeler." diye konuştu.

Halk ozanı Mehmet Oktay, tarih boyunca Türk milletiyle baş edemeyen güçlerin, milletin arasına nifak tohumu ekmeye kalkıştığını belirterek "Ancak başaramayacaklar. Bu millet Edirne'den Ardahan'a kardeşliğini her geçen gün daha da pekiştirmekte. Biz bunun gururunu yaşıyoruz." dedi.

Demokrasi nöbetinde, Kur'an-ı Kerim okunarak demokrasi şehitleri için dua edildi.

- Ağrı

Ağrı'da valilik önündeki alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Meydandaki binlerce vatandaşa, Türk Kızılayı, Beşir Derneği ve İHH tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vali Musa Işın, yaptığı konuşmada, "Ağrı'da büyükleri babam gibi, kadınları annem gibi, çocukları öz çocuklarım gibi ve yaşıtları kardeşlerim gibi görüyorum. Sizin bu kadirşinaslığınızı nasıl ödeyeceğimi günlerdir düşünüyorum. İnşallah size layık hizmetler yapıp mahcup olmam." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde namusun, dinin, memleketin ve vatanın gideceğini vurgulayan Işın, şöyle konuştu:

"İç savaş çıkacak ve Suriye gibi olacaktık. Amaçları buydu. Herkes hazırlığını yapmıştı. Bu millet bin yıldır İslamiyet'e hizmet ediyor. Allah elbette ki bu bayrağı yere düşürmeyecektir. Allah, Kur'an-ı Kerim'de diyor ki 'Hile sahipleri hilelerini kurarlar. Allah onların hilelerini bozar, kendi tuzağını da kurar'. Cenabıhak bunları hilelerine düşürdü, kendi tuzağını kurdu ve bunlar Allah'ın tuzağına düştü. Bir polisi görevden uzaklaştırmışlar, 3 ay sonra gelmiş 'Beni iade edin yoksa intihar edeceğim' demiş. 'Niye intihar edeceksin?' diye sorduklarında beni evlendirenler karıma 'Bu adamı terk et seni başka bir adamla evlendireceğiz' demişler. Bunlar bu kadar alçak ve namusuz insanlardır. Bunlar, Ankara Özel Harekatta namaz kılan polislerimizin üzerine bomba attılar ve 47 polisimiz şehit oldu. Bunlar bu kadar dinsiz ve imansız insanlardır. Allah bizi muhafaza etsin."

Işın, 15 Temmuz'u yaşatmak zorunda olduklarına işaret ederek bitmek üzere olan kent parkının ismini "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı" olacağını söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, bütün Türkiye halkının doğusu ve batılısıyla, siyasi partilerin temsilcileriyle demokrasiye sahip çıkıp sokağa inerek demokrasi bilincinin yeniden oluştuğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün sosyolojik ve psikolojik olarak çöktüğünü vurgulayan Gökçe, şunları kaydetti:

"Kurumlarını ve insan kaynaklarını kaybettiler. Ekonomileri çöktü, iktisaden çöktüler. En önemlisi ruhen, sosyolojik ve psikolojik olarak çöktüler, bir daha da moral ve motivasyon bulamazlar ve ayağa kalkamazlar. Şimdi onlar kaçacak delik arıyor. Bunlar bellerini doğrultamayacaklar. Türkiye'ye ihanet eden cezasını çekecek. Milletin kaynaklarını sömürdüler, çocukların beynini yıkadılar. Artık bunların gidecek yeri yoktur. Bunlar için cehennem vardır, cehennem. Bizim şehitlerimiz cennette, bunlar ise cehenneme gidecek."

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde de 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Kaymakamlık, belediye ve esnaf tarafından, demokrasi nöbetine katılan halka akşam yemeği ikram edildi.

Vatandaş Nihat İbik, demokrasi nöbetinin 17. gecesinde olunduğunu hatırlatarak "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar nöbete devam ediyoruz. Gerekirse 1 yıl nöbet tutarız." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetine Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Büyükhan, Emniyet Amiri Ogün Evci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.