29 Temmuz 2016 Cuma 02:33
Milli İrade Nöbetine Devam

 Erzurum, Kars ve Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" 14. gününde de devam ediyor.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar atarak dualar etti.

Demokrasi nöbetine katılan Çetin Bayram, Erzurum'da darbe gecesi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Bayram, Erzurum'da yaklaşık 132 yıl önce yine sabaha karşı selalar verildiğini hatırlatarak, "O zaman da tarihler tıpkı günümüzdeki bu darbe girişimiyle hemen hemen aynı olayı nakletmişti. Sabaha karşı verilen selalarda Erzurum'u kuşatan Rus ordusu içlerine sızan, şimdiki şerefli Türk ordusunun arasına sızan FETÖ terör örgütünün mensubu gibi o zamanda Rus ordusunun içerisine sızan Ermeni ayrılıkçılar vardı." dedi.

Bu iki yapının birbirleriyle aynı kafa yapısına sahip olduklarını aktaran Bayram, şunları kaydetti:

"Bunlar çok ciddi zararlar vermek, vatanımızı, milletimizi bölmek istiyorlardı. Ona benzer bir durumu 15 Temmuz gecesi yaşadık. Gerçekten çok üzücü şeyler yaşadık. Sadece görüntüleri izlemek bile kanımızı dondurdu. İçimizdeki o vatan aşkını bir kez daha körükledi ve bayraklarımızı alarak sokaklara çıktık. Bu şehirde en son 9 Kasım 1877'de selalar sabaha karşı okunmuştu. Yine aynı selaları duyunca Erzurum halkı sokaklara döküldü. Bunun neticesinde Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, onun halkı meydanlara çağırışını gördük. İlerleyen saatlerde gazi Meclisimizin bombalandığını gördük. Bu içimizdeki hem vatan aşkını hem de öfkeyi bir kat daha artırdı. Çünkü Türk milletinin silahlarıyla yine Türk milleti vuruluyordu, buna tepkisiz kalamazdık. Çünkü darbelerle bu ülkenin yönetim zamanı çok eskilerde kaldı. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü gerçekten bir kez daha tekrarlandı. Bütün bunlar atlatılacak ve Türkiye yine eski güzel günlerine inşallah kavuşacaktır."

Programda, Dursun Ali Erzincanlı şiir, dünya Kur'an okuma şampiyonu Abdurahman Sadien de Kur'an-ı Kerim okudu.

- Kars'ta demokrasi nöbeti yağmura rağmen devam etti

Karsta, yağmura aldırış etmeden İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklarda tepkilerini dile getirerek, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine katılan Faik Gökçe (83), yağmurun demokrasi nöbetine engel olmadığını belirterek, "Vatanımız için nöbette bekliyorum, ölene kadar da bekleyeceğiz. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bize yol gösterdi, biz de onun için çıktık. Yağmur yağsın, yine buradayız. Kanımızın son damlasına kadar bekleyeceğiz." dedi.

- Ağrı

Ağrı'da akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Ağrı Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı.

Alanda kurulan "Darbeye Karşı STK'lar Platformu"nda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin olduğu günden itibaren Ağrı halkının bayrağa sarılı olarak nöbet tutmayı sürdürdüğünü söyledi.

İnsanlar gibi devletlerin de ömürlerinde kırılma anı olduğunu anlatan Işın, "Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz'da Sırat Köprüsü'nden geri döndü. Eğer o hainler başarılı olsaydı, bugün ne siz ne ben ne çocuklarımız ne geleceğimiz ve ne de vatanımızda hiçbir şey bugün ki gibi olmayacaktı. Biz yeniden doğduk." dedi.

Işın, Amerika'daki hainin kendisini kainat imamı ilan ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Ya alçak, sana kainat imamlığı verseler ne yaparsın? Sen 78 yaşında bir hainsin. Bir ayağın mezarda, bir ayağın bu tarafta. Seni hadi kainat imamı ilan ettik eline ne geçecek? Sen ölecek, Allah'ın huzuruna geçeceksin. Bu 250 şehidin hesabını nasıl vereceksin? Bütün dünya senin olsa ne ifade eder? 78 yaşındaki adam milyonlarca Müslüman'ı kandırdı, çocuklarını aldı, parasını himmet adı altında aldı ve hepimiz çocuklarımızı teslim ettik. Dedik ki çocuklarımız İslam ahlakı ile edeplensinler, paramızı helal yere verelim ibadet yerine geçsin. Ya hain adam hiç mi Allah'tan korkmadın, bu milletin ümidini yok ettin."

Öte yandan, darbe girişiminin yaşandığı gece yaralanan Ağrılı Recep Kara, olay günü yaşadıklarını demokrasi nöbetinde vatandaşlarla paylaştı.

Son Güncelleme: 29.07.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.