20 Eylül 2016 Salı 14:48
Minik Bedenleri Pkk'nın Hedefi Oldu

PKK'lı teröristlerce Van'ın İpekyolu ilçesindeki emniyet binasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda evlerine şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan iki çocuk, tedavileri sonrası taburcu edildi.

İpekyolu Emniyet Amirliği binası yakınındaki evlerinde oynarken terör örgütü PKK mensuplarının dün gece polise yönelik saldırısında yaralanan Hurşit-Fatma Abi çiftinin 5 yaşındaki kızı Ecrin ile bir yaşındaki torunu Yaren, terörün son küçük mağdurları olarak hafızalara kazındı.

Yaralandıktan sonra yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Yaren ve Ecrin, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yaren'in babası Cihan Abi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işten eve döndüğü sırada saldırının yaşandığını belirterek, eve yaklaştığında kuzeni Fırat Abi'nin otomobiliyle evin önünden hızlı şekilde uzaklaştığını gördüğünü ifade etti.

Baba Abi, "Eve geldiğimde kalabalık, kızım Yaren'in patlama sonrası yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Ben de hemen hastaneye koştum. Hastaneye ulaştığımda doktorların kızıma müdahale ettiğini gördüm. Tedavi bittikten sonra eve geldiğimizde evde yaşanan dehşeti pencere ve duvarlardaki şarapnel parçalarından anladım." dedi.

Ailenin yakını Fırat Abi ise patlama sırasında emniyet amirliğinin yakınındaki binanın birinci katında olduğunu ve saldırının hemen ardından çocukların bulunduğu ikinci kata çıktığını anlattı.

Üst kata çıktığında amcasının oğlu Cihan Abi'nin eşi Memihan Abi'nin çığlığını duyduğunu belirten Fırat Abi, "Yukarı çıktığımda Yaren'in yaralandığını gördüm. Kucakladığım gibi hemen hastaneye ulaştırdım. O panikte hastaneye nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Hastaneye ulaştıktan sonra ayakkabısız gittiğimi anladım. Çok kötü bir andı." diye konuştu.

- "Yatağın üzerinde bebeğiyle oynuyordu"

Yaren'in annesi Memihan Abi ise kızının ve Ecrin'in patlama sırasında odalarında olduğunu söyledi.

Patlamadan sonra nasıl dışarı çıktığını hatırlamadığını ifade eden anne Abi, şunları kaydetti:

"Ben saldırı sırasında televizyon izlerken Yaren ile Ecrin odada oynuyorlardı. Birden büyük bir patlama sesi duydum. Patlamayla her yer kan oldu. O sırada Yaren yatağın üzerinde bebeğiyle oynuyordu. Patlamanın şiddetiyle Yaren yataktan yere düşüp bayılmıştı. O panikle kendimizi dışarı attık. O sırada ne yapacağımı bilemedim, Yaren'in yaralandığını fark etmedim. Dışarı çıktığımız zaman Yaren'in kafasının kanadığını gördüm. Sonra amcası Yaren'i alıp hastaneye götürdü."

Öte yandan, gün ağarınca saldırının şiddeti de ortaya çıktı. Camları kırılan Abi ailesine ait evin birçok yerinde şarapnel parçalarının izleri dururken, Ecrin ve Yaren'in yataklarının da şarapnel isabet etmesi sonucu zarar gördü.

Son Güncelleme: 20.09.2016 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.