29 Aralık 2016 Perşembe 11:15
Ms Hastasına Doğum Gününde Moral Pastası

Erzurum'daki bir hastanede görevli doktorlar ve sağlık çalışanları, hayatında hiç doğum gününü kutlamayan multipl skleroz (MS) hastası için sürpriz doğum günü düzenledi.

MS hastalığıyla 35 yıldır mücadele eden ve iki yıldır yatağa bağımlı yaşayan Şükran Ata (55), rahatsızlığının ilerlemesi üzerine 3 ay önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) başvurdu.

Ata, doktorlarca tahlil ve tetkiklerin yapılması ardından hastanenin Palyatif Bakım Merkezinde tedavi altına alındı.

Merkezde 3 aydır tedavi gören Ata'nın yaşamı boyunca hiç doğum günü kutlamadığını öğrenen doktorlar ve hastane personeli, Ata'ya doğum günü organize etti. Aldıkları pastayı mumlarla süsleyip Ata'nın tedavi gördüğü odaya götüren sağlık çalışanları, hastanın doğum gününü kutladı.

Ata, hayatında ilk kez doğum günü pastasına üflemenin mutluluğunu yaşadı.

Hastalığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Şükran Ata, "Herkese çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum." dedi.

- Hastanede hastalara moral vermek için organizasyonlar yapılıyor

Geriatri Uzmanı Pınar Tosun Taşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum BEAH olarak hastalara moral için bu ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastane personelince Ata için de böyle bir etkinlik yapıldığını dile getiren Taşar, "Personelimiz doğum günü yaklaşan hastamızın daha önceden hiç doğum günü kutlamadığını öğrenmiş. Biz de 3 aydır servisimizde tedavi gören Ata'ya doğum günü sürprizi yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.12.2016 11:15
Anahtar Kelimeler:
ErzurumEmes Hastası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.