25 Temmuz 2017 Salı 16:42
Mşü'nin Öğrenci Sayısı 10 Bini Buldu

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yeni dönemde 2 bin 500 yeni öğrencinin üniversitelerine kayıt yaptırmasını beklediklerini söyledi.

Yeni kayıtlarla üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının 10 bine ulaştığını ve yeni sezonda bir çok yeni akademisyeni de üniversitelerine kazandırarak kadrolarını güçlendirdiklerini ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Bu yeni kurulan üniversiteler açısından önemli bir prestij göstergesidir. Bizimle kurulan üniversitelerin yardımcı doçent ve profesör ünvanlı akademisyen sayısı 150 civarındadır. Biz bu sayıyı 200'e yaklaştırmış bulunmaktayız.

Gerek FETÖ soruşturmaları münasebetiyle Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden ayrılan personel gerekse de üniversitemizden özellikle batı illerine giden akademik personel göz önünde bulundurduğumuz zaman ulaşılan bu rakam son derece önemli.

2 yıl önce biz göreve başladığımızda üniversitemizdeki ünvanlı akademisyen sayısı 70 civarında iken, şu anda 200'e yaklaşmış bulunuyoruz. Bu, Muş Alparslan Üniversitesinin artık akademisyenler tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu gösteriyor."

Türkiye'nin bir çok üniversitesinden daha iyi durumda olduklarına dikkati çeken Polat, bunun öğrenci tercihlerine de yansıdığını aktardı.

Son Güncelleme: 25.07.2017 16:43
Anahtar Kelimeler:
Muş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.