11 Ağustos 2016 Perşembe 11:39
Muradiye'de Demokrasi Nöbeti Sona Erdi

Van'nın Muradiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "Demokrasi nöbeti" eylemi sona erdi.

Muradiye Kaymakamlığı önünde toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Programda konuşan Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, milletin göstermiş olduğu kahramanlıkla, çabayla, azimle ve kararlılıkla bambaşka bir Türkiye’ye uyandığına şahitlik ettiklerini söyledi.

Devletin ve milletin emanet ettiği şerefli üniformaya ihanet eden teröristlerin milletten gereken cevabı aldıklarını belirten Çelikel, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o gece göstermiş olduğu dirayet, liderlik, hükümetimizin kararlığı, ordumuzun onurlu askerlerin duruşu, kahraman polislerimizin, cansiperane mücadelesi ve en öneli belki de hakkını vermemiz gereken kısmı, hani Mehmet Akif'in dediği gibi 'benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var' diyor. Hakikaten bu bizim aziz milletimizin ferasetidir, imanıdır, inancıdır, kararlığıdır. Kendi vekâletini tanka, topa, tüfeğe emanet etmeme konusunda göstermiş olduğu azmidir, inancıdır. Çünkü millet iradesini ne şekilde ortaya koyacağını zaten göstermiştir. Millet kendi egemenliğini, kendi hakimiyetini, dışarıdan bir müdahaleye zorbalığa teslim etmeyeceğini o gece muazzam bir kahramanlık göstererek kendisini tankın önüne atarak, havadan yağan kurşunlara aldırmadan, üzerine sürülen tanklardan kaçmadan, kendisine kalleşçe doğrultulan silahların içindeki mermilerden korkmadan kahramanca korkusuzca hareket ederek belki bu gün burada bu şekilde toplanmamıza vesile olmuşlardır. Şehitlerimiz için ne söylersek azdır. Onların hakkını ödemek kat-i suretle mümkün değildir. Fakat onların canlarını feda etme pahasına göstermiş olduğu bu kararlılık emin olun bizi bambaşka günlere uyandırmıştır. Biz Muradiyeli halkımıza o günden beri göstermiş oldukları o milli iradeye sahip çıktıklarından ve bu azim ve kararlıklarından dolayı, meydanları bırakmama konusunda bu akşam olduğu gibi gösterdikleri kararlıktan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır."

Ellerindeki bayraklarla yürüyüş yapan kalabalık, FETÖ lanetleyerek çeşitli sloganlar attı.

Grup, Hükümet Konağı önünde İstiklal Marşını okuduktan sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 11.08.2016 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.