02 Ağustos 2016 Salı 01:23
Muş'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

 Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, slogan atarak darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlara hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, halkın namusuna, şerefine, bağımsızlığına, bayrağına sahip çıktığını söyledi.

Muş'a ve Muşlulara yakışanın da bu olduğunu belirten Yavuz, "FETÖ'nün asker kıyafeti giymiş teröristlerini kovaladığınız gibi Apo'nun teröristlerini de kovalayacak mısınız? FETÖ'nün teröristlerine, tanklarına, toplarına dimdik durduğunuz kadar bugün Bingöl’de 6 tane vatan evladını şehit eden hainlerin karşısında da dimdik duracak mısınız? Ay yıldızlı al bayrağımızı göklere çekecek miyiz? FETÖ'ye başka, PKK'ya başka muamele yaparsanız yanılırsınız. Biliniz ki bunların kumanda masasında oturanlar ayni güçlerdir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın." diye konuştu.

Yavuz, Bingöl'deki terör saldırısını kınadı.

Saldırıda şehit olan bir polis memurunun henüz kundaktaki çocuğunun öksüz kaldığını dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz bu topraklarda artık ölmek ve öldürmek istemiyoruz. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Nasıl Çanakkale'de koyun koyuna yatıyorsak, bugün de el ele, gönül gönüle, omuz omuza bu ay yıldızlı al bayrağı göklere dikmek istiyoruz. Bizimle var mısınız? Eğer biz bu şuura ulaşırsak sorunlarımızı çözeceğiz. Ulaşamazsak evlatlarımızı, göz bebeklerimizi kaybetmeye devam edeceğiz. O yüzden bir ve beraber olalım, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım çünkü biz biliyoruz ki müminler kardeştir. Ben her zaman söylüyorum, biz Kürt kadar Kürt'üz, Arap kadar Arap, Boşnak kadar Boşnak'ız, Türk kadar Türk'üz."

Daha sonra yerel sanatçıların seslendirdiği eserleri dinleyen vatandaşlar, dev Türk bayrağı açarak Valilik önüne kadar yürüyüp demokrasi nöbetine burada devam etti.

musta-demokrasi-nobeti-devam-ediyor.jpgmusta-demokrasi-nobeti-devam-ediyor-001.jpgmusta-demokrasi-nobeti-devam-ediyor-002.jpgmusta-demokrasi-nobeti-devam-ediyor-003.jpg

Son Güncelleme: 12.11.2016 19:57
Anahtar Kelimeler:
Muş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.