23 Ağustos 2016 Salı 11:35
Muş'ta FETÖ ve PKK Operasyonu

 Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK'ya yönelik ayrı operasyonlarda, 9 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası il genelinde FETÖ/PDY ve PKK/KCK yapılanmasıyla işbirliği içerisinde hareket ettiği değerlendirilen kişilere yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda 20 Ağustos'ta il merkezinde gözaltına alınan FETÖ/PDY mensubu 8 emniyet personelinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Öte yandan 18 Ağustos'ta terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik Malazgirt ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe eş başkanı ve parti üyelerinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, yapılan işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan eş başkanın tutuklandığı, 6 şahsın ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Son Güncelleme: 12.11.2016 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.