18 Temmuz 2017 Salı 16:21
Muş'ta Jeotermal Enerji

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş'ta jeotermal kaynak aramalarına başladıklarını bildirdi.

Rektör Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde jeotermal kaynak konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda, Yrd. Doç. İskender Dölek başkanlığında bir süre önce proje çalışması başlattıklarını dile getiren Polat, "Türkiye'nin farklı üniversitelerdeki akademisyenlerle iletişime geçtik. Jeotermal konusunda bir projenin başlatılması hususunda mutabık kaldık. Hem Muş Valiliği hem de DAKA ile yaptığımız bu çalışmalarda artık somut bir aşamaya geldiğimizi söyleyebiliriz." diye konuştu.

Jeotermal kaynak konusunda bu yıl arazide çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Daha önce Varto'da 8 noktada jeotermal kaynağı bulunmuştu. Fakat biz bu çalışmaların özellikle Muş Ovası'nda yürütülmesini arzu ediyoruz. Muş Ovası'nda bu aramalarımız başlamış durumda. Yakın zamanda sondaj çalışmalarına da başlanacak. Bu çalışmalar neticesinde eğer verimli kaynaklar elde edebilirsek bu kaynakların Muş ekonomisine kazandırılması için ikinci üçüncü adımlar atılacak. Bu anlamda gerekli protokoller üniversitemiz tarafından hazırlandı, imzalandı ve gönderildi."

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 16:22
Anahtar Kelimeler:
MuşJeotermal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.