20 Mart 2017 Pazartesi 16:47
Muş'ta Kar Temizleme Çalışmaları

 Muş Belediyesi kentte etkili olan kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda kar temizliği yaptı.

Ekipler, ana cadde ve ara sokaklarda biriken kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına taşıdı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte aralık ayından itibaren karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirtti.

"Birçok kente vatandaşlar denize girerken, biz halen karla mücadele çalışması yapıyoruz." diyen Asya, şöyle konuştu:

"Bu yıl kar konusunda bereketli bir kış mevsimi geçirdik. Aralık ayından beri karla mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatmamak için hep sahada olduk. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalıştılar, halen de aynı kararlılıkla çalışıyorlar. Dört ayda yaptığımız çalışmalarla kentin genelini defalarca temizleyerek toplanan karları şehir dışına taşıdık. Kent merkezi ve mahallelerimizdeki karın tamamını Karasu Nehri'ne taşıyarak çevreyi temiz bir duruma getirmiştik. Hatta bazı bölgelerimizde bahar temizliğine de başlamıştık. Ancak hafta sonu etkili olan kar yağışı tüm çalışmalarımızı sil baştan yapmamıza neden oldu."

Kar yağışının etkisini arttırmasıyla ekiplerin gece saatlerinde de çalışmalara devam ettiğini bildiren Asya, öncelikli olarak ana caddeleri ulaşıma açan ekiplerin daha sonra kaldırımları da kardan temizlediğini kaydetti.

Asya, "Şu anda toplanan karların taşımasına ağırlık verildi. Yeni bir yağış olmazsa birkaç günde kent genelinde toplanan karlar taşınmış olacak. Karla mücadele çalışmasının külfetli olduğunu biliyoruz. Ancak halkımıza sorunsuz ve kaliteli hizmet sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Son Güncelleme: 20.03.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.