26 Temmuz 2017 Çarşamba 15:49
Muş'ta Sevgi Evleri Temel Atma Töreni

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sevgi Evleri binasının temeli törenle atıldı.

İstasyon Caddesi'nde yapılacak binanın temel atma töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım, yetiştirme yurtlarının 1920'li yıllarda Darüleytam ismiyle hizmet verdiğini hatırlattı.

Sonrasında Çocuk Esirgeme Kurumunun ihdas edildiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Daha önce hangi şartlardaydı devletin koruması altında bulunan çocuklarımız, yavrularımız. Bugün hangi şartlarda barındırılıyorlar ve yine devletin koruması altındalar. Şartlar çok değişti ve çok da güzelleşti. Gönül arzu eder ki bu çocuklarımız kendi aileleri yanlarında kalsınlar. Bu çocuklarımız aile şefkatinin, anne-baba şefkatinin ve yine anne-baba korumasının altında bulunsunlar. Ancak günümüz şartlarında zaman zaman bu tür evlere, bu tür koruma alanlarına, bu tür koruma tedbirlerine ihtiyacımız oluyor. Bunları da en iyi şekilde devlet olarak vermeye gayret ediyoruz."

Yıldırım, temel atılan alanda 5 çocuk evi yapılacağını ve maliyetinin 3 milyon 800 bin lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah bu çocuk evlerinde en çok 10'ar çocuğumuz barınacak. Bu çocuklarımıza fiziki olan bütün imkanlar devletimiz tarafından verilmektedir. Bütün ihtiyaçları, günlük ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Personeliyle kendilerinin korunmaları, temiz bir ortamda yaşamaları sağlanmaktadır. Burada yapılacak evlerin Muşumuza kazandırılmasında emeği geçen tabi ki Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, il millet vekilimize, benden önce burada görev yapan değerli valimize, hepsine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Feyat Asya da yapılacak Sevgi Evlerinin hayırlı olmasını diledi.

 

 

Son Güncelleme: 26.07.2017 15:50
Anahtar Kelimeler:
MuşSevgi Evleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.