14 Kasım 2016 Pazartesi 20:51
Muş'ta Tüplü Ceviz Fidanı Yetiştiriliyor

MUŞ - İŞKUR İl Müdürlüğü ile Muş Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 50 bin tüplü ceviz fidanı yetiştirilmeye başlandı.

Merkeze bağlı Yaygın beldesindeki Yaygın Toplu Koruma Merkezi'nde yetiştirilen fidanlar, önümüzdeki yıl yöre halkına dağıtılarak ağaçlandırma sahalarına dikilecek.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ve Muş Orman İşletme Müdürü Erkan Davran, çalışmaları yerinde inceledi.

Taylan, yaptığı açıklamada, ceviz fidelerini gelecek yıl dikeceklerini belirterek, kentte hem istihdam hem de ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan protokolle 200 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Taylan, "Memleketimize hizmet vermek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bunun semeresini de alıyoruz. Aldığımız bu neticeler bizi gururlandırıyor." dedi.

Davran ise Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bu yıl 1,5 milyon fidanın dikiminin yapılacağını bildirerek, "Bu proje işin birinci ayağı. Bu kapsamda bu yıl içinde bin 350 hektar alanda fidan dikimine başladık." diye konuştu.

Muş'ta Tüplü Ceviz Fidanı Yetiştiriliyor

Muş'ta Tüplü Ceviz Fidanı Yetiştiriliyor

Muş'ta Tüplü Ceviz Fidanı Yetiştiriliyor

Muş'ta Tüplü Ceviz Fidanı Yetiştiriliyor

Son Güncelleme: 14.11.2016 20:53
Anahtar Kelimeler:
MuşCeviz Fidan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.